Moravské Toplice

Mezinárodní

Hráči jedoucí na Monarchy Trophy hrají na hřišti v Moravských Toplicích, Slovinsku.

Hřiště je v podstatě rovinaté s parem 72 a délkou se žlutých odpališť 5 934 m. Nejdelší jamka č. 9 s parem 5 měří 577 m. Některé dráhy křižují malé potůčky. Jamka č. 15 s délkou 149 m se hraje přes vodní nádrž. Celkově je hřiště velmi příjemné, má velmi rychlé greeny a dá se dobře zahrát.

Je vzdáleno pouze 5 minut chůze od hotelu Livada, v němž je umístěna i klubová recepce. Vozíky se dají nechat v šatně, ale při daném množství hráčů nevím, jak toto bude pořadateli organizováno.

Recepce golf klubu navazuje na podzemní garáže, které má hotelový host v ceně ubytování. Recepce je také přístupná výtahem a chodbou přímo z hotelu. Pak podchodem nahoru a ocitnete se u hřiště, kousek od odpalu č. 1. Hned u hotelu se nachází malý cvičný green, jehož rychlost odpovídá hřišti.

Hotelový komplex má celkem tři hotely: Therm, Ajda a Livada. Livada je nejnovější, pětihvězdičkový hotel. Každý z hotelů má své bazény s několika termálními bazény. Přístup do bazénu je pomocí karty, kterou obdržíte zároveň s pokojovou. Na pokoji jsou župan, trepky. Pokoje jsou vybaveny i vanou, do které se dá napustít i jedna z termálních vod. Toto nedoporučuji, protože zápachem si zamoříte celý pokoj a pak vodu máte v hotelovém venkovním bazénu. Při vstupu do bazénu o proti kartě dostane zapůjčit osušku, kterou následně při odchodu vrátíte.

Vřele doporučuji využít koupání v termálních vodách, které mají velký účinek na pohybový aparát. Zvláště pak nejteplejší vodu – asi 40 stupňů, která je tmavě zbarvená a plavou v ní minerální částečky. Čerpá se z hloubky asi 1 500 m a musí být pro použití ochlazována. Zápach z plavek se nedá vyprat.

M.Toplice jsou v podstatě vesnička, která nyní těží s turistického ruchu. Je zde řada penzionů, bungalovy, pár kavárniček a hospod. Dají se zapůjčit kolo, ale to asi nepřipadá v dané situaci v úvahu. Termální voda z vás vyplaví veškerou únavu po odehraném kole. Nápoje v hotelu jsou dražší než v blízké kavárničce. V hotelu je výborná kuchyně.

Podle mých zkušeností je nejlepší cesta následující. Odbočit z rakouské dálnice na km 138 na B65, což je na další křižovatce vpravo na Ilz, zde na křižovatce ostře vlevo na 66 směrem na Reigensburg – nádherný a veliký hrad bude po pravé ruce, směrem Feldbach, zde pak vlevo na Jennesdorf-57, před ním však vpravo na hraničí přechod –směr Slovinsko- Kuzma, Vidonci, Mačkovci, Moščanci, Martjanci, M.Toplice. Všem hodně zdaru.

Jiří Císař

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *