ME Skalica 2017

Mezinárodní

Ve dnech 4. – 9. 9. 2017 se konalo Mistrovství Evropy seniorek na golfovém hřišti ve Skalici na Slovensku. České barvy hájilo 6 hráček, které v první části dvou dnů na rány hrály tyto výsledky:

Blanka Dědečková (79,75)   Anna Dzurenda (76,79)   Michaela Šimková  (80,78)   Martina Plachá  (81,83) Ivana Nováková  (87,81)    Helena Janoudová   (84,86).  V porovnání s loňským rokem hráčky vylepšily své skóre o neuvěřitelných 65 ran! Po základní části byl český tým na 12.místě, první den jamkové hry se utkal se silným týmem Švýcarska. První čtyřhru i první single český tým prohrál. Pak ale své singly vyhrála Anna Dzurenda a Blanka Dědečková, která má na ME vynikající formu. Takže o rozhodující bod bojovala Ivana Nováková. Během 18 jamek se nerozhodlo, hráčky doprovázeny oběma týmy pokračovaly dál na 19. jamku. Po naprosto famózní přihrávce z bunkru Ivana jamku vyhrála a tím získala rozhodující bod pro naši zemi.

V českém týmu zavládla veliká radost, protože tato výhra již zaručovala, že český tým nemohl skončit hůře než na 12.místě, což je historicky nejlepší umístění za poslední čtyři roky, kdy se tým českých seniorek ME účastní. Další dny náš tým prohrál těsně jak s týmem Itálie tak s týmem Finska a tím potvrdil své celkové umístění na 12. místě.

Turnaj provázelo lehce chladné počasí s občasnými přeháňkami a silným větrem. V týmu panovala přátelská, ale bojovná nálada. Hráčky se během přípravy na ME setkávaly na společných trénincích pod vedením Lukáše Lizánka a v zimní přípravě na kondičním cvičení.  Jak výsledky ukazují, vytrvalá a usilovná práce přináší své ovoce a i v seniorském věku je možno stoupat ve výkonnosti neustále vzhůru.

Anna Dzurenda,  kapitánka týmu

2 komentáře k “ME Skalica 2017

  1. Je to pro mne velké překvapení, že probíhaly nějaké společné tréninky. Lukáše Lízánka (až na několik sportovně společenských událostí ….neznám), rozhodně u něj netrénuji a  svému mnohaletému trenérskému vedení (Zavázal sen, Juhaniak Jan) slibuji, že je nijak měnit nebudu, neboť jsem s nimi spokojena, velmi si jich vážím a za vše co mne naučili učili, nekonečně děkuji. Přijde mi naprosto normální, že před ME trénujeme všichni, proto není třeba soukromé hodiny kapitánky prezentovat jako společnou akci celého reprezentačního týmu. Abych zbytku seniorské veřejnosti upřesnila – polovina týmu tedy společné tréninky určitě neabsolvovala. Úspěch týmu se skládá z úspěchu jednotlivců, kdy jednou je lépe, podruhé se vede méně, snažíme se všichni. Tímto děkuji nejen holkám za bezvadné výkony i sportovního ducha, ale i všem, co nám drželi palce a fandili co to dalo, což nás mnohokrát velice silně podpořilo. Martina Plachá

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *