Zpráva z ME družstev ESGA v Belgii

Mezinárodní

Známe už konečné výsledky obou soutěží. Jak soutěže Championship (brutto) (naši na 12. místě), tak soutěže Cup (netto) (naši na 16. místě). V obou soutěžích se zúčastnilo po 22 mužstvech. Druhé kolo dohráli z každého mužstva v obou soutěžích jen 3 hráči, zbylí nedohráli kvůli odpolední bouřce.

Zde je pořadí jednotlivců soutěže Cup.

Svoje postřehy sděluje účastník Jiří Seiler:

Hříště GC d´Hulencourt, kde jsme hráli soutěž Cup, má par 72 a ze žlutých odpališť délku 5 751m. Je mírně zvlněné s několika vodními překážkami. Ferveje jsou dostatečně široké, oddělené od sebe stromy nebo keři a vodními překážkami tak šikovně, že není skoro možné se potkat s jiným „flajtem“. Co nám však dělalo velké potíže, byly špatně čitelné grýny, které byly neuvěřitelně rychlé a tam jsme ztráceli většinu ran a tím i naději na lepší umístění. Dost byl nepříjemný vítr, který hlavně ve 3. hracím dni foukal s takovou silou, na kterou nejsme moc zvyklí. (3-4 hole navíc v protivětru bylo celkem normální). Druhé kolo se pro bouřku nedohrálo, což nám trošku ublížilo, protože jsme to měli docela slušně rozehráno. Tady si myslíme, že pořadatelé selhali, protože chybělo dohrát pouhých 5 flajtů, aby se mohla všem počítat do soutěže alespoň jedna devítka, jak to bylo avizováno na startu.

Celkovými vítězi soutěže Cup se stali Španělé, my jsme obsadili 16. místo z 22 mužstev. V soutěži jednotlivců se ze 132 účastníků nejlépe umístil na 16. místě Jiří Seiler, Josef Preisinger byl 61. Příští rok se mistrovství koná na Slovensku.

Ještě pro ilustraci několik fotografií:

1 komentář k “Zpráva z ME družstev ESGA v Belgii

  1. K mistrovství Evropy ESGA družstev v Belgii je také článek na serveru ČGF (jako autor je tam uveden „ČGF“). Není v něm vůbec zmínka o tom, že se za české seniory zúčastnila dvě mužstva. Co na to říkají představitelé naší ČSGA?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *