Seniorské ME v České republice

Mezinárodní

aneb příležitost pro master seniory 70+ a super master seniory 75+

Vážení kolegové master senioři,

letošní golfová sezóna má pro vás zvláštní výzvu. Nejvyšší evropská soutěž ESGA Championship and Cup se bude konat u nás doma a to v Karlových Varech a Cihelnách.

Podstatný je termín 16. – 21 .7. 2017, kdy máme být fit a v nejlepší formě. Věřím, že někteří z vás již pilně trénují s cílem ušlapat 4 kola jako hráči PGA.

Za Českou republiku má tentokrát nastoupit 16 hráčů. Všichni hráči musí do 15. 7.  2017 splňovat příslušný věkový limit. Česká republika otestuje možnost uspořádat mistrovství v novém věkovém limitu Super Master Senior 75+. Tento krok navazuje na loňský posun věkové kategorie seniorů dolů na 50+ dle EGA potažmo ČGF a snad 65+ a 75+ ve výhledu pro seniorskou Evropu.

Vypsané mistrovství najdete na webu csga.cz v odkazech pod Union of ESGA, případně https://esgagolf.com/upcoming-tournaments/upcoming-tournament.

Nám master seniorům zůstává zahrát celostátní nominaci na třech dvoudenních turnajích, což je 6 kol celkem. Rozhodují výsledky ze 4 kol. Na základě nominačních žebříčků vzniknou 3 družstva:

  • Kategorie 70+ CHAMPIONSHIP, družstvo 6 hráčů, rány brutto Karlovy Vary
  • Kategorie 70+ CUP družstvo 6 hráčů, stableford netto Cihelny
  • Kategorie 75+ CUP družstvo 4 hráči, stableford netto Karlovy Vary

Věnujte prosím pozornost termínům nominačních turnajů. Místo avizovaného IV. nominačního kola zahrajeme cvičné kolo v den příjezdu 16. 7. 2017 (uhrazeno v rámci soutěže) a získáme 1 den volna před vlastní tříkolovou soutěží.

Nezapomeňte na členství v ČSGA do 15. 4. 2017, protože výbor je připraven postarat se o vklad do soutěže, vizáž reprezentačních družstev i ubytování, které bude pro česká reprezentační družstva v Resortu Poppy, Hamerská 1, 362 15 Březová.

V dosavadní historii této evropské soutěže jsme se dosud zúčastnili jedenácti ročníků převážně v Poháru. Od roku 2006 máme dvě druhá místa v Itálii 2010 a v Rakousku 2012 a doma vystavené medaile.

Je třeba, abychom se opět ozvali do Evropy dalším medailovým umístěním.

Blíže k této metě mají družstva v Poháru hrou na vlastní nebo lepší HCP. Cílem družstva v Mistrovství je vklínit se mezi evropskou golfovou špičku, třeba na základě znalosti karlovarského hřiště a bezchybné hry.

Ing. Jiří Svoboda, Master senioři ČSGA

1 komentář k “Seniorské ME v České republice

  1. Vážení seniorští kolegové ! S potěšením jsem si v závěru loňského roku přečetl informaci, že ESGA neschválila snížení věkové seniorské kategorie. A nyní se ze zápisu z naší valné hromady dočítám, že u nás budeme opět hrát na regionálních turnajích podle modelu roku 2016 a na tzv. nominačních podle evropských pravidel. To naprosto nechápu, proč musíme mít dva druhy seniorských soutěží. Zřejmě někteří ambiciozní předsenioři a předmaster senioři se potřebují realizovat a napadá mne, zda by nebylo vhodné pro ně vytvořit kategorii MID seniorů, když už v tom máme takový guláš. Za sebe mohu konstatovat, že mne to docela znechucuje a přesto, že jsem dlouholetým plátcem seniorského poplatku zvažuji svoji účast na takto zdegenerovaných seniorských turnajích. Jaroslav Novák, GC Olomouc

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *