Věková hranice seniorů

Sdělení

Obdrželi jsme následující zprávu:

Vážené kluby, vážení zástupci ČSGA,

poté, co EGA v roce 2015 provedla podrobný průzkum ve svých členských zemích, rozhodla s účinností od 1. ledna 2016 sjednotit věkovou hranici pro seniory a seniorky na 50 let. Individuální a týmová ME seniorů proto už v roce 2016 umožní start hráčům a hráčkám, kterým v 0:00 hod. prvního dne šampionátu bude 50 a více let.

STK ČGF stejně jako v případě posunutí věkové hranice midamatérů na 30 let od 1. ledna 2015 bude rozhodnutí EGA následovat a od 1. ledna 2016 sjednocuje věkovou hranici pro seniory a seniorky na 50 let. V případě českého golfu však ročníkově, tzn. že MMČR seniorů 2016 budou moci hrát muži a ženy, kteří kdykoliv v roce 2016 dovrší 50 let věku.

Tato změna si vyžádá další úpravy, které budou včas provedeny:
a) Žebříčkového řádu ČGF od roku 2016;
b) vedení žebříčků seniorů na technickém serveru ČGF.

S pozdravem PhDr. Luboš Klikar, sportovní ředitel ČGF

Poznámka: O přístupu ESGA k této změně budeme informovat, jakmile bude znám.

 

8 komentářů k “Věková hranice seniorů

  1. V cyklu GEN hovořila dr Eva Haškovcová o tom, že nyní se o seniorovi hovoří od 75 let.Jsou nějaká nová dělelní v ontogenezi???děkuji za odpověď

  2. Dobrý den,jsem super master senior a hrál jsem tak jako ostatní na turnajích ze žlutých odpališť. Chci se zeptat, zda se nechystá pro příští rok změna tak, jak to je např. v Německu, kde se hraje od 65 let z modrých odpališť. Kdyby byla možnost pro seniory 75+ hrát z modrých odpališť, přimělo by to možná více hráčů zúčastňovat se seniorských turnajů. Díky a jsem připraven na případnou diskusi, zdravím Karel Chrpa.

    1. Dobrý den, dle mého názoru není problém hrát z modrých odpališť. Pochybuji však, že to povede k navýšení počtu hráčů. Z vlastní zkušenosti vím, že naopak to starší senioři odmítají, chtějí se prostě poměřovat s těmi mladšími. Zúčastňuji se turnajů v Německu a hrál jsem vždy ze źlutých (65+).
      S pozdravem.
      Petr Vacek.

  3. Jsou to 2 aspekty.
    Přesun na modré odpaliště je uvědomění si, že už na ty „mladé“ 50+ už nemám. Je to tak.
    Na druhou stranu hraní po 70+ znamená zhoršování HCP, co rok to cca o 1 stupeň.
    Tak kde je cesta?

    Josef Hejduk

    Aby ta diskuze nebyla tak vážná, přidám jeden vtip o superseniorech (kam i já patřím).
    2 spolu hrají golf. Ten jeden říká: Já už blbě vidím a tak nikdy nevím kam ten míček letěl. Podíváš se mi? Jo jo.
    Tak odpálí krásnou ránu a ptá se: Viděl jsi ho? Jo viděl. A kam letěl? Já jsem to už zapomněl říká ten druhý.

    1. Ahoj Pepo, ptáš se kde je cesta ? Máš pravdu – je potřeba si uvědomit, že na mladé nemáš, co se týká délek Krátká hra, patování, schopnost udržet koncentraci apod.. Modré odpaliště Ti moc nepřidají. K 2. – Vtip nebo realita ?

  4. Zdravim, z vasich podnetu priponinek a komentaru je jasne ze co se tyce hrani z modrych je v tom gulas ceska specialita. Neni mne jasne kdyz s v Nemecku hraje od 65+ z modrych tak by se melo v CR hrat take z modrych. Ti kteri se chteji pomerovat z mladsimi mohou hrat z z bilych/cernych. Ten mudrc ktery rika ze z modrych to nepomuze je na omylu. Nekteri hraci se nedostanou ze zlutych na strizene plochy a hrat z vysoke travy to je minimalne 1 rana navic. Dekuji za vysvetleni proc se hraje v CR ze zlutych pro seniory 65+ a 75+. S pozdravem P.S. Werner

    1. V Česku se vaří dobrý guláš a v Německu dobrý Eintopf. Dovol milý golfový příteli abychom se v Česku řídili vlastní hlavou. Pokud diskutující nazýváš mudrci tak nemůžeš očekávat vysvětlení.
      Mnoho krásných golfových zážitků přeji. Petr Vacek.

  5. Dobrý den. Chci se zeptat na seniorské kategorie.S diskuznich příspěvkú jsem se toho moc nedověděl o pravidlech a z kterých odpališť se má hrát.Děkuji za odpověď. S pozdravem Valigura Jan

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *