10 let master seniorů v Evropě

Mezinárodní

U mužů 70+ a u žen 65+ je sice téměř požehnaný věk, ale pro golfové seniory je to pouze vstup do další hráčské kategorie a s tím spojená nová motivace, kterou řada z nás uvítala.

V tomto věku jsme měli za sebou převážně až 30 let aktivní hry včetně pionýrských začátků na několika málo hřištích v českých zemích. Pozoruhodné na tom je, že část déle hrajících a zlepšujících se seniorů se právě dostává na reprezentační úroveň pro evropské golfové soutěže.

V rámci České seniorské golfové asociace se postupně od roku 2006 vytvořila skupina hráčů a později i hráček s těmito ambicemi.

V roce 2015 uplynulo deset let od doby, kdy se v roce 2006 poprvé čeští master senioři přihlásili na Mistrovství Evropy (ME) a Evropský pohár (EP), pořádaný Evropskou seniorskou golfovou asociací, i když to byl tehdy již VII. ročník této soutěže. V letošním roce 2015 v Dánsku to byl již XVI. ročník, pro nás co do účasti desátý.

Celé hodnocení působení master seniorů v evropských soutěžích čtěte v přiloženém dokumentu.

1 komentář k “10 let master seniorů v Evropě

  1. Klobouk dolů!!!
    Stando, mohu-li tě takto oslovit, za moji osobu a doufám celou asociaci si dovolím ti dodatečně popřát k tvým 80.tinám- aby ti ten tvůj elán vydržel a za mnohaletou reprezentaci a práci, díky….
    Oldřich Uher

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *