Zpráva o ME družstev žen EGA 2015

Mezinárodní

ME týmů žen seniorek se konalo v Litvě na golfovém hřišti National Golf resort u městečka Klaipeda od 31. 8. do 5. 9. 2015.

National Golf Resort Club je nejkvalitnějším golfovým resortem Litvy a jedním ze dvou hřišť blízko mořského pobřeží. Designoval je vyhlášený David Krause. Na 15 jamkách se utkáte s příčnými či podélnými vodními překážkami a na 18. jamce s ostrovním grínem. Polovina jamek se hrála ze žlutých odpališť, jedna jamka z bílých a zbytek z červených.

Mistrovství se účastnilo 15 týmů, Českou republiku reprezentovaly: Blanka Dědečková, Anna Dzurenda, Ivana Nováková, Martina Plachá, Pavla Přibylová, Míša Šimková a v roli kapitánky a náhradnice Helena Janoudová. Hrálo se systémem první dva dny na rány (nejhorší výsledek ze 6 hráček se škrtal) a pak 3 dny pavouk jamkové hry. I přes dramatickou předpověď počasí nám nakonec nejvíc pršelo první den, kdy z důvodu bouřky byla hra na 3 hodiny přerušena. Další dny pak bylo střídavě slunečno nebo lehké deštíky.

Výsledky hráček: Anna Dzurenda (80,84), Blanka Dědečková (84,85), Martina Plachá (86,86), Míša Šimková (91,86), Ivana Nováková (94,85) a Pavla Přibylová (94,90). V základní části na rány jsme skončily na 14. místě. První den jamkové hry jsme hrály proti Finsku, který jsme prohrály 3,5 : 1,5. Druhý zápas jsme hrály proti Islandu a ten jsme dotáhly do vítězného konce (loni jsme s tímto týmem prohrály). Třetí zápas s Rakouskem jsme prohrály a tím jsme definitivně zůstaly na 14.místě.

V loňském roce 2014 jsme skončily na 15. místě, takže posun o jedno místo je fajn a splnily jsme si tím svůj tichý cíl. Samozřejmě na vítězné Francouzky nebo druhé Angličanky si netroufáme a jejich výkonnost je nám vzdálená, ale týmy jako Finsko, Holandsko nebo Rakousko jsou pro nás do budoucna hratelné. Zkusíme se příští rok účastnit více mezinárodních mistrovství a tak nasbírat cenné zkušenosti v mezinárodních turnajích a setřást tak ze sebe nervozitu.

Anna Dzurenda

Podrobné výsledky na stránce turnaje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *