MČR klubových družstev na rány

Senior tour

NOVÁ VÝZVA PRO KLUBOVÁ SENIORSKÁ DRUŽSTVA

BRNO KASKÁDA 20. – 21. 7. 2015

V letošním roce se poprvé otevírá pro klubová družstva možnost účastnit se Mistrovství družstev na rány v rámci ČSGA. Je to tak další kolektivní soutěž vedle mistrovství družstev v jamkové hře.

Mistrovství ČR na rány je dvoudenní soutěž, které se mohou účastnit kluby zastoupené více družstvy (A, B, C, atd.) v každé kategorii. Soutěžit se bude v následujících kategoriích:

Senioři ve věku 55 – 69 (4 hráči v družstvu, 16 družstev, 64 hráčů)
Master senioři 70+ (2, 9, 18)
Seniorky 50 – 64 (2, 16, 32)
Master seniorky 65+ (2, 9, 18)

Celkem v mistrovství 50 družstev, 132 hráčů.

Družstva hrají bez náhradníků. Hrací systém je pro všechna družstva stejný. První den se hraje na rány formou fourball betterball, druhý den hrají jednotlivci, vždy bez HCP. Žádné výsledky se neškrtají.

V případě převisu přihlášek družstev bude do Mistrovství ČR zařazeno z každého přihlášeného klubu lepší družstvo (s nižším součtem HCP), následně pak druhá a další družstva (od nižšího součtu HCP), bez ohledu na klubovou příslušnost. Při významném převisu zájmu družstev budou ostatní družstva (s vyšším součtem HCP) hrát soutěž zvanou POHÁR, která bude nižší soutěží MISTROVSTVÍ ČR. POHÁR seniorských družstev na rány bude umožňovat postup do vyšší soutěže.

MČR klubových družstev ve hře na rány se bude hrát na hřišti Brno Kaskáda v termínu 20. – 21. července 2015. Je připraveno i druhé hřiště Kořenec pro hráče v Poháru. Přihlášky družstev i bez jmenovité soupisky je nutno zaslat na adresu STK ČSGA (cisar.grucovice@quick.cz) do 15. června 2015.

Finanční otázky: Hrací poplatek na dva dny 1600 Kč. Startovné 200 Kč. První den tyčinka a voda. Druhý den voda a oběd. Ubytování v rezortu 1 600 Kč za 2lůžkový pokoj, cvičné kolo 19. 7. za 1000 Kč, buggy na cvičné kolo 500 Kč. V soutěži nejsou motorové vozíky povoleny.

Jiří Císař

1 komentář k “MČR klubových družstev na rány

  1. Výborně zvolený termín. Od pondělí 13. do pátku 17.7. se koná v Karlových Varech ME týmů Master Seniorek a Marisa Sgaravatti Trophy seniorských týmů žen. To znamená, že minimálně 11 českých hráček, účastnících se turnaje, a také nemalé množství těch, které „jenom“ celý týden ve Varech pomáhájí, se těžko zvládne zúčastnit ve dnech 20.-21.7. dalšího vícedenního turnaje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *