Žebříček ČSGA a ČGF 2015

Sdělení Senior tour

Pro hráče a hráčky, kteří mají zájem o umístění v žebříčku ČSGA nebo ČGF, uvádíme v příloze soutěže, jejichž výsledky se budou počítat do žebříčku ČSGA a ČGF pro rok 2015.

Do žebříčku ČGF se počítají mimo uvedený seznam i další soutěže dle Soutěžního řádu ČGF:

  • turnaje započítávané do amatérského žebříčku ČGF
  • předem nahlášené a odsouhlasené individuální zahraniční turnaje schválené STK ČGF
  • případně další turnaje podle rozhodnutí STK ČGF.

Seniorské žebříčky jsou vyhlašovány pro všechny věkové kategorie seniorů i seniorek.

Žebříček ČGF je sestavován průběžně (ne tedy pro kalendářní rok) na základě výsledků v posledních 52 týdnech. Pokud chcete získat další informace o seniorském žebříčku, vše najdete v Soutěžním řádu ČGF, část „žebříčkový řád“, oddíl 6.2 a 6.3.

Do žebříčku ČSGA, který je veden v jednotlivých soutěžních kategoriích průběžně v daném kalendářním roce, musí mít hráč odehráno nejméně 8 kol. Do žebříčku se započítává 8 nejlepších výsledků ze všech odehraných kol. V kategorii hcp 0 – 26,4 se žebříček sestavuje na základě průměrné odchylky jednotlivých odehraných kol ve hře na rány od normových hodnot hřiště. V kategorii 26,5 – 36 podle průměrného počtu Stablefordových bodů dosažených v jednotlivých kolech. Hráč je vždy hodnocen dle kritérií kategorie, v které soutěž započal.

V příloze (čtěte zde) jsou uvedeny soutěže z celostátního kalendáře ČSGA a soutěže Regionů, které určily jejich regionální STK. Jedinou společnou podmínkou všech uvedených soutěží je, že musí být hrány na rány, za standardních hendikepových podmínek a přístupny všem hráčům bez omezení (dle kapacity hřiště).

Přeji všem hráčů a hráčkám do nastupující golfové sezony hodně úspěchů.

Jiří Císař

4 komentáře k “Žebříček ČSGA a ČGF 2015

  1. Mohu se zeptat, čím vyniká středočeská regionální tour, když jí bylo umožněno zařadit 7 regionálních turnajů do žebříčku čgf? Na jejich požadavek jsme ihned reagovali žádostí o doplnění dalších dvou turnajů ( tj. též na celkový počet 7) na registr turnajů zařazených do seniorského žebříčku čgf a , bohužel, v našem případě bez účinku. Tak jak jsou vlastně nastavena pravidla pro regiony?

    1. Nevím jestli středočeská regionální tour vyniká ale je otevřená na rozdíl od Lázeňské všem seniorům bez omezení. Pravidla jsou zřejmě nedokonalá když umožňují zařazení turnajů pro omezený okruh seniorům. Dle mého názoru turnaje z Lázeňské tury pokud nebude otevřena všem seniorům nemají být „žebříčkové“.
      Petr Vacek

    2. Počet žebříčkových turnajů stanovených číslem 5 je nabídka pro všechny regiony ČSGA a není omezena horní hranicí, ale má několik pomínek vyplývajících z dohody ČSGA – ČGF a logiky žebříčku.
      1. Turnaj je otevřen pro všechny seniorské hráče.
      2. Nižší hendikep má přednost před vyšším do limitu přihlášených.
      3. Turnaj se hraje na rány.
      4. Z každého přihlášeného turnaje region odvádí 50,- Kč na hráče do pokladny ČSGA v termínu do 10 dní po žebříčkovém turnaji.
      V případě neplnění není turnaj přijat do žebříčku.
      Poslední bod v minulé záběhové sezóně splnil pouze region středočeský a troufá si všechny podmínky splnit i v letošní sezóně a navrhuje 7 turnajů. Což je kvitováno s povděkem a počet turnajů byl rozšířen.

  2. Zdánlivě jednoduchá informace – žebříček ČGF 2015 pro seniory. Předpokládám, že je tvořen na základě dohody mezi ČGF a ČSGA, dokumentu „Žebříčkový řád ČGF“ a nového „Soutěžního řádu ČSGA 2015“.
    Není mi tedy jasné proč jsou uváděny různé podmínky zařazení soutěží RST do hodnocení žebříčku ČGF. Kde se vzala podmínka – Z každého přihlášeného turnaje region odvádí 50,- Kč na hráče do pokladny ČSGA v termínu do 10 dní po žebříčkovém turnaji?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *