Pohár Moravy – Sever proti Jihu

Morava Slezsko

První pondělek v říjnu, tentokrát 6. 10. 2014, tradičně patří velkému klání o Pohár Moravy aneb Sever proti Jihu v jamkové hře netto, které se hraje na hřišti GC Olomouc.

Novinkou letošního roku byl vstup seniorek do soutěže o samostatný dámský pohár. Dámská družstva byla pro letošek čtyřčlenná a pánská tradičně osmnáctičlenná. Hrál se formát greensomes, kde si všichni zahrají drajvy a poté pouze polovičku ran ve dvojici, protože druhá polovička je spoluhráče. Před soutěží jsem znejistěl přesto, že se hrál již VI. ročník, jestli budou noví hráči dostatečně vytíženi. Avšak všichni musí obejít hřiště fyzicky a řekl bych, že musí být přítomni i duševně, aby svého spoluhráče často neposílali do křoví nebo vysokého rafu. Golfová hlava jede na plné obrátky. Na závěr jsem zjistil, že těch pár ran alespoň mně skutečně nechybělo. Věřím, že ostatním hráčům na základě napětí ve hře také ne.

Z hlediska letošního roku bylo počasí pro hru příjemně golfové. Olomoucké kopečky se staraly o naše zahřátí, když se sluníčko občas schovalo.

V dámském soupeření o nový pohár zvítězil Jih 2 : 0 a odvezl si putovní pohár bezprostředně opatřený štítkem JIH 2014. V prvém ročníku hrozila při nerozhodném výsledku rozehrávka, nestalo se.

Prvé pánské flajty hrály nerozhodně, poté celé body přiskakovaly snadněji seveřanům, pokus jižanského flajtu Škarecký – Svoboda o remízu zmařili soupeři Máslo a Vitt na ostrovní osmičce, což byla ve hře sedmnáctka, výsledkem birdie. Celková remíza by stačila Jihu k udržení poháru. Jih ještě dorovnal na 4 : 4, ale poslední flajt letos vyzněl pro seveřany, takže Sever zvítězil 5 : 4.

Významný den měl také seveřan Jiří Člupný, který na jamce č. 11 – par 3 zahrál hole in one. A potom chtějte nad seveřany zvítězit, když mají tolik štěstí, že zahrají hole in one na greenu, na který není ani vidět.

Možná s přemírou štěstí nebude kapitán Severu Jirka Seiler souhlasit, protože letos sestavil skutečně silné družstvo.

Jiří Svoboda, kapitán Jihu

100_8508

Fotogalerie (foto S. Prauzek):

[scrollGallery id=67]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *