2. ročník Česko-Slovenského poháru na Kaskádě

Mezinárodní

Po loňské úspěšné premiéře ve slovenské Skalici se ve dnech 23. – 24. září 2014 konal v Brně na Kaskádě druhý ročník seniorského klání mezi výběry obou partnerských zemí.

Dvoudenní soutěže se zúčastnilo 16 hráčů na každé straně a z toho 4 master senioři, kteří hráli mezi sebou a jejichž výsledky se započítávaly do celkových výsledků družstva. Hrála se jamkovka dvojic a druhý den jednotlivců.

První den se utkaly o 8 bodů dvojice, kde se hrálo systémem Four Ball Better Ball a české družstvo vedlo 6,5 ku 1,5 bodu. Výsledek byl výraznější než průběh většiny utkání, která se rozhodovala až na posledních jamkách.

Druhý den se utkali jednotlivci. Soupisky družstev byly setříděny vzestupně dle HCP a toto pořadí určilo i pořadí zápasů včetně jejich aktérů.

Utkání druhého dne skončilo nerozhodně 8 : 8, ale díky náskoku z předcházejícího dne již český tým dokráčel spolehlivě k přesvědčivému vítězství 14,5 : 9,5 bodu.

Oplatili jsme tak Slovensku porážku ze Skalice a stali se na rok držiteli putovního poháru.

Organizátoři i hráči obou týmů přispěli sportovně i společensky ke zdaru této dobré akce, která se již pomalu stává tradicí. Jako hráči se zúčastnili i prezidenti obou asociací – Peter Gál za Slovensko a Oldřich Uher za Českou republiku.

Utkání se hrálo na dobře připraveném hřišti a proběhlo ve velmi přátelské atmosféře. Snažili jsme se být dobrými hostiteli a chtěli jsme, aby se slovenští hráči cítili jako doma.

Přispěla k tomu i slavnostní večeře pro účastníky za účasti představitelů klubu a resortu. Šéfkuchař Tomáš Koplík se sommelierem Jindřichem Zouharem připravili přítomným nevšední zážitek ve formě 5-chodového menu sladěného se špičkovými španělskými víny. Na památku obdrželi všichni hráči jednu exkluzívní láhev s vinětou akce na památku.

Český tým tentokrát tvořili především hráči z Moravy, jádro týmu bylo z GC Brno Kaskáda.

Akce byla zakončena společným vyhlášením s předáním poháru.

Milan Bučík, kapitán týmu ČR

Výsledková tabule

IMG_9154IMG_8952 IMG_9067 IMG_9079 IMG_9144 IMG_9157

1 komentář k “2. ročník Česko-Slovenského poháru na Kaskádě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *