ME EGA družstev mužů

Mezinárodní

Ve dnech 2. – 6. 9. 2014 se v Polsku konalo ME družstev. Hrálo se v krásném areálu Siera golfclub poblíž města Gdaňsk. Senioři 20 zemí bojovali o umístění v šestidenním turnaji a Českou republiku reprezentovali pánové Foldin František, Hakl Luboš, Kotáb Milan, Matějka Ctirad, Novák Josef a Pilip Pavel.

Po prvním dnu, kdy se hraje na rány, se náš tým zařadil na 17. místo. To se nám podařilo uhájit i po druhém hracím dnu na rány, nejhorší výsledek v týmu se škrtá a ostatních 5 se sečte. Pak následoval Match Play, kdy jsme nejdříve porazili Izrael a pak prohráli s Luxembourgem. Rozhodující souboj o 17 místo jsme svedli se Slovinci a zvítězili. Oplatili jsme jim tak porážku z loňského ME, kde jsme skončili na 16. místě a které se hrálo v Maďarsku.

Turnaj vyhráli a mistry Evropy pro rok 2014 se stali Irové před Švédy a Angličany. Naše umístění nelze považovat za úspěch, problém nám dělala vysoká rychlost greenů, na jakou nejsme připraveni. Také neúčast některých hráčů z popředí kvalifikačního žebříčku (Polavka, Kvaček, Iliadis,), kteří z různých důvodů nechtěli nebo nemohli se turnaje zúčastnit, nám k lepšímu umístění nepomohla.

Pavel Pilip

Výsledkové listiny kvalifikačních kol

Výsledkové listiny utkání na jamky: flight A, flight B, flight C

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *