Přátelské utkání Slovensko – Česko

Mezinárodní

Ve dnech 30. 9. – 1. 10. se uskuteční první přátelské utkání mezi Slovenskem a Českem. Měla by tím být založena tradice pravidelných vzájemných utkání. Hostitelé se vždy po roce budou střídat.

Nominováni jsou tito hráči:

55+
LAUBE Karel – ADAMČÍK Alois,
KOPÚN František – VOZKA Aleš,
VLASÁK Jaroslav – PÁTEK Zdeněk,
HÚREK Jiří – TOMEŠ Jiří,
PERGLER Ivan – UCHYTIL Otta,
MELCHER Ota – LAŠ Antonín

Náhradníci: KRONĎÁK Josef – HOLÍK Vojtěch

70+
STRÁNSKÝ Bohumír – ŠKARECKÝ Vojtěch,
PFANNENSTIEL Jan – SMRT Josef

Náhradník: FIBICH Jiří

[Původní znění příspěvku z 5. 9. 2013:]

Letošní utkání není v nejvhodnějším termínu, ale na druhé straně naše členská základna je dosti široká. V regionech je celá řada výborných hráčů. První ročník organizují naši slovenští přátelé.

Utkání se odehraje na hřišti ve Skalici. Oba týmy tvoří celkem 16 hráčů, z čehož jsou čtyři master senioři. Celé utkání se hraje dva dny na jamky, bez vyrovnání. Zápasy se hrají maximálně do 18. jamky. Vítěz získá 1 bod a při remíze oba hráči ½ bodu. V případě celkového nerozhodného výsledku v prvním přátelském utkání kapitáni určí po jednom hráči pro play off. Vítězné družstvo získá putovní pohár. V dalších ročnících v případě nerozhodného stavu po obou dnech se již rozehrávka nehraje a pohár zůstává vítězi minulého ročníku. Hraje se ze žlutých odpališť.

Hřiště Skalica se nachází v těsné blízkosti slovensko-české hranice asi 90 km z Brna. 18jamkové hřiště navrhl známý rakouský architekt Erhard. Hřiště je takřka na rovině, par 72 a délka ze žlutých odpališť je 5 724 yardů. Hřiště je v těsné blízkosti bývalého královského města Skalica, ve vinařské oblasti na úpatí Bílých Karpat.

Program prvního utkání:

30. 9. treninkové kolo dle individuelně domluvených časů, tel. GC Skalica +421 346983901. Všichni hráči budou v klubovně ve Skalici nejpozději v 16.00 hod,
kapitán týmu odevzdá do 17.00 hod sestavy pro první soutěžní den. V 17.00 hod je slavnostní zahájení, welcome drink v klubovně. Ubytování je v místním hotelu společné se Slovenskem, cena 20 Euro/noc.

1. 10. hra dvojic na jamky ve formátu Fourball Best Ball, 6 dvojic (55+) a 2 dvojice master (70+). Kapitán stanoví nominaci na druhý hrací den. V 18.00 hod slavnostní společná večeře (společenské oblečení).

2. 10. hra jednotlivců na jamky, 12 hráčů (55+) a 4 (70+). V 15.00 hod vyhlášení výsledků, závěr turnaje, odjezd hráčů.

Hráči si hradí dopravu, ubytování a snížené fee na cvičné kolo.

Jiří Císař, STK ČSGA

1 komentář k “Přátelské utkání Slovensko – Česko

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *