Golfová sezóna 2023 zahajuje

Senior tour

Současné počasí moc nenapovídá o možnosti golfové hry, ale věřme, že do zahájení celoroční soutěže NST dne 10. dubna v Benátkách bude vše jinak.

Národní Senior Tour má v letošním ročníku celkem 24 jednodenních soutěží. Vrcholem celého seriálu je pak Grand Finále NST v Berouně, kde bude celé dlouhodobé turné vyhodnoceno. Jedinou podmínkou pro možnost zařazení do celoročního žebříčku NST je odehrát nejméně 5 turnajů. Soutěž se hraje jako soutěž jednotlivců ve všech věkových kategoriích. Vložena je i soutěž družstev. Další podrobnosti můžete najít v soutěžním řádu nebo již ve zveřejněných propozicích prvních turnajů NST. Na podmínkách hry se oproti předcházejícímu ročníku nic nemění. Pouze 8 soutěží bude hráno ve dvou možnostech. Tyto vyjmenované soutěže budou ve stejném termínu vypsány jako dva samostatné turnaje. Jeden umožňující započítání výsledků do žebříčku ČGF, který bude splňovat striktní podmínky ČGF a druhý jen do žebříčku NST. Proto je nutné při přihlášení do soutěží NST věnovat pozornost, kdy se hrají dva samostatné turnaje. Výsledky z obou turnajů jsou pak započítány do žebříčku NST. V turnajích do žebříčku ČGF budou hráči nasazeni dle hendikepu nebo losem. Věnujte tedy zvýšenou pozornost tomu do kterého turnaje se přihlašujete.

Zde je 8 vybraných soutěží NST včetně jejich termínů, které budou vypsány jako dva samostatné turnaje, tedy pro žebříček ČGF, NST a jen pro žebříček NST:

24.4. Mstětice
5.6. Dýšina
3.7. Karlštejn
11.7. Karlovy Vary
31.7. Albatros
14.8. Pyšely
21.8. Černý Most
18.9. Kestřany

Jiří Císař

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *