Ohlédnutí za MČR ČSGA na rány

Senior tour

Národní seniorské MČR jednotlivců na rány se konal tradičně v Golf & SPA Resortu Konopiště ve dnech 25. a 26. července 2022. První den se hrálo na hřišti d´Este, druhý den na hřišti Radecký. Hřiště byla jako obvykle velmi dobře připravena, a pořádající resort zvolil pro oba dny lehčí pin pozice, což může být příkladem pro mnohé jiné resorty při pořádání seniorských soutěží.

Do turnaje nastoupilo 105 mužů a 43 ženy, obě kola dohrálo 97 mužů a 41 žena. Důvodem poměrně velkého počtu hráčů, kteří odstoupili během první kola nebo nenastoupili do kola druhého, bylo zejména horké pondělní počasí, kdy odpolední teplota podle meteorologů dosáhla ve stínu 33 ˚C, přičemž toho stínu na hřišti d´Este moc není. Druhý soutěžní den bylo maximum na 27,5 ˚C a bylo i více oblaků, takže počasí téměř optimální. Za zmínku stojí, že všech 13 super master seniorů a 5 super master seniorek odehrálo obě kola.

Seniorskými mistry ČSGA na rány se pro rok 2022 stali Tomáš Kotek (50+), Milan Kotáb 65+) a Karel Hartman (75+), seniorskými mistryněmi pak Markéta Spohrová (50+), Helena Janoudová (65+) a Zdeňka Ježková (70+). Všechny výsledky jsou k dispozici na serveru ČGF.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *