Turnaje ELSGA na Konopišti

Mezinárodní

Vážené a milé golfistky,

na podzim se do České republiky vrací turnaj Marisa Sgaravatti Trophy a turnaj European Ladies Masters Team Championship. Jubilejní 30. ročník Marisa Sgaravatti Trophy a VII. ročník European Ladies Masters Team Championship se bude hrát na Konopišti v termínu 4. – 8. října 2021. Turnaj se hraje pod hlavičkou ESLGA (European senior ladies golf association), letošní ročník zajišťuje ČSGA.

Jedná se o neoficální mistrovství Evropy družstev seniorek a masterseniorek z 16 evropských zemí.

Rádi bychom postavili silné týmy do obou soutěží. Věříme, že i vy uděláte vše pro to, aby zlaté medaile neopustily Českou republiku a budete o účast bojovat v nominačních turnajích. Započítávat se budou 4 nejlepší výsledky ze 6 nominačních kol, nejnižší přípustný hcp hráček je 6.0.

Nominace poslouží k postavení dvou šestičlenných družstev seniorek a jednoho čtyřčlenného týmu masterseniorek.

Nominační turnaje:

  • Mstětice 21. – 22. 6.
  • Konopiště 26. – 27. 7.
  • Karlovy Vary 2. 8.
  • Cihelny 3. 8.

V těchto termínech budou vypsány také turnaje NST, aby se využily kapacity hřišť.

Marisa Sgaravatti Trophy je krásný turnaj plný dobrého golfu, zábavy, setkání hráček z celé Evropy. Bude se vám líbit.

6 komentářů k “Turnaje ELSGA na Konopišti

  1. Dobrý den,
    docela ráda bych se účastnila nominačních turnajů, ale z Brna je vše daleko. Na Moravě, alespoň jak se nyní dívám, není vůbec nic. Vše pouze u Prahy – Mstětice, Konopiště a na potom druhém konci republiky – Karlovy Vary a Cihelny. To vše za situacce stále opravované D1. Považuji to za diskriminaci hráčů z Moravy.

  2. Vážená paní Volná, tady vám asi oficiálně nikdo z ČSGA neodpoví, ale možná se pletu 🙂
    Stěžujete si na něco, co nešlo vůbec ovlivnit. Sama přeci musíte vědět, že se kvůli koronavirové epidemii řada turnajů rušila. A mezi nimi i dva 2-denní kvalifikační turnaje na Marisu. Z toho 1 byl jako každý rok v Šilheřovicích!!! Místo nich se muselo vybrat několik dalších turnajů z ročního kalendáře, který je již daný a plánuje se od konce předchozí sezóny. V půlce sezóny vám žádné hřiště neposkytne volný termín na 2-denní turnaj a ještě s ohledem na lokalitu a potřebné ubytování hráčů to je úplně nemožné.
    Mimochodem, právě jsme se všichni vrátili z Mistrovství ČR v jamkovce, které se kupodivu hraje každý rok na Austerlitzu a po D1 jedeme všichni. I ze západních Čech (Karlovy Vary, Mar. Lázně, Plzeň-Dýšina)… Zdravím Vás.

    1. Vím, že situace v souvislosti s pandemii je složitá a možná, bohužel, to bude i nadále. Pro mne je D1 obrovský stres, nejen dlouhodobé čekání po nějaké havárii, ale jizda v zúžení mezi kamiony a v levém pruhu předjíždějící vozidla, která tam nemají co dělat. Nebudu si dále stěžovat, jen jsem chtěla na to upozornit.

  3. Dobrý den všem. Dívala jsem se na turnaje ČSGA pro rok 2022. Pravdou je, že stále řádí koronavirus, což může ovlivnit veškeré golfové turnaje, ale už teď je z plánovaných turnajů zřejmé, že na Moravě se konají 3 + MČR družstev na jamky ve Slavkově a  MČR družstev v Čeladné. Zbytek je opět hlavně v Čechách (kolem 20). Takže asi to nebude tím, že hřiště na poslední okamžik neposkytnou možnost turnaje na 2 dny nebo i na jeden den. Nominační turnaje pro ženy jsou 2x v Čechách, jednou v Šilheřovicích, NST je 2 x na Slovensku (z Moravy je to sice blíže než z Čech, ale daleko zejména ze severní Moravy), jednou v Rakousku a zbytek opět pouze v Čechách. Tedy opět zvýhodňování hráček a hráčů z Čech zejména z Prahy. Bohužel, je to tak! Jestliže jsou dlouho předem takto plánované turnaje, tak se asi nelze vymlouvat na covid-19, jak to bylo v předchozích letech. Prostě hráčky a hráči z Moravy jsou diskriminování, protože je pro ně mnohem složitější se zúčastnit jak nominačních turnajů, tak turnajů NST. Už jsem nechtěla vloni dále o této záležitosti diskutovat, ale protože se situace stále opakuje, chci na ni opět upozornit! Jinak tímto zdravím všechny hráčky a hráče jak z Moravy a Slezska, tak z Čech a doufám, že nám covid-19 neznemožní hru v roce 2022 a hlavně přeji všem přežít tuto strašnou dobu ve zdraví. Snad se blýská na lepší časy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *