Ke kalendářům sezóny 2020

Senior tour

Vážené seniorky a senioři,

výbor ČSGA Vám předkládá sportovní kalendář pro nadcházející sezonu roku 2020. V kalendáři najdete celkem 41 soutěží, které jsou přístupné všem členům ČSGA.

Především narostl počet jednodenních soutěží NST (Národní Senior Tour), kterých je celkem 19 a dvacátým je Grand finále tohoto celoročního seriálu. Každá soutěž NST se hraje na jiném hřišti. Soutěž není omezena výši hendikepu a každý hráč si může vybrat hru na rány nebo na stablefordové body s hcp a které soutěže ze seriálu se účastní. Výbor jmenuje z nejlepších hráčů NST členy ženského a mužského družstva pro soutěž Pohár Regionů.

Ti, kteří chtějí bojovat o účast na mezinárodních soutěžích, nebo se alespoň poměřit s nejlepšími, mají možnost v rámci nominačních soutěží. Pro rok 2020 je počet nominačních soutěží snížen. Pro kategorii masters seniorů (70+) a super masters seniorů (75+) jsou dva nominační turnaje na hřištích v Berouně a Šilheřovicích. Senioři (55+) a seniorky (50+,65+) mají tři nominační turnaje, ke dvěma předcházejícím přibude hřiště Mstětice. Ve všech věkových kategoriích se budou počítat všechna kola, tedy 4 nebo 6.

Nejlepší hráči mohou být nominováni na ME ESGA. Nejstarší kategorie mužů 70+ a 75+ hrají ve Švýcarsku v Basileji. Kategorie 55+ v Paříži na hřišti, kde se odehrál v roce 2018 Ryder Cup. Ženy nemusí cestovat daleko, hrají soutěž družstev Marisa Sgaravatti Trophy na domácím hřišti v Konopišti. Připomínám, že hráči musí splňovat požadované věkové limity před zahájením jejich ME.

Změna byla provedena u kvalifikace družstev pro MČR na jamky. Je pouze jednodenní a je zároveň spojena s nominačním turnajem, který se hraje následující dva dny.

MČR na jamky se odehraje ve Slavkově, cvičné kolo je v neděli za stejných finančních podmínek jako ve všední den vlastní soutěže.

MČR družstev na rány proběhne na hříšti v Dýšině.

MČR ČSGA jednotlivců na rány bude na hřišti v Konopišti a bude opět na obou osmnáctkách.

Sezonu zahájí a ukončí soutěž texas dvojic.

Na hřišti v Motole v rámci NST proběhne ve 3 hracích dnech v různých termínech soutěž jednotlivců na jamky (detaily soutěže budou zveřejněny v Soutěžním řádu).

V únoru v tureckém Beleku se odehraje Ryder Cup mezi ČR a Slovenskem. Zájemci o tento atraktivní výjezd si hradí veškeré náklady.

Pohár Regionů se poprvé odehraje v jižních Čechách v Českém Krumlově.

Tradiční přátelská utkání mužských družstev se odehrají na hřišti v Českém Krumlově s Rakouskem a v Hamburgu s Německem.

Z výše uvedeného je vidět, že každý hráč s většími či menšími ambicemi si má z čeho vybrat, aby se potěšil golfovou hrou na různých velmi kvalitních hřištích a užil si společnost svých kamarádů a sportovní atmosféru.

V příloze přikládáme i současnou podobu kalendáře EGA.

Všem hráčů a hráčkám přeje celý výbor ČSGA pěkné Vánoce, šťastná rozhodnutí do plánování a přípravy na nadcházející sezonu. Hodně zdraví v Novém roce.

Golfu zdar!

Přílohy:

Kalendář ČSGA 2020
Zahraniční turnaje 2020

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *