MČR družstev na rány 2019

Senior tour

Mistrovství ČR seniorských družstev na rány se uskutečnilo ve dnech 26. a 27. 8. 2019 na hřišti Kunětická Hora. Přihlásilo se celkem 15 družstev seniorů 50+, 11 družstev master seniorů 65+, 2 družstva super master seniorů 75+, 16 družstev seniorek 50+ (jedno družstvo nakonec nestartovalo) a 2 družstva master seniorek 65+, což bylo přesně na limitu počtu hráčů podle soutěžního řádu ČSGA.

Velmi obtížné hřiště s 97 bunkry a délkou 5868 m ze žlutých a 5496 m z červených odpališť bylo velmi dobře připravené, za což patří dík celému týmu manažera hřiště Michala Voigtse. O obtížnosti hřiště svědčí mimo jiné to, že druhý den, kdy se hrály singly, nikdo až na jednoho hráče nesnižoval HCP a ve výsledku se nikomu ani HCP nezvyšoval.

Mistry ČR se stali muži GK Líšnice v kategoriích 50+ a 65+, muži GC Brno v kategorii 75+, ženy GC Hodkovičky v kategorii 50+  a ženy GK Botanika v kategorii 65+.

Výsledky mistrovství jsou zde.

8 komentářů k “MČR družstev na rány 2019

  1. Je proti všem sportovním zvyklostem, že jedna dvojice je hodnocena ve dvou kategoriích!!! Vůbec tím nechci snižovat jejich výkon, ale systémově je to „NESMYSL“ a „PROTI DUCHU HRY a SOTŤĚŽE“ ! Dvojice Foldin – Rejchrt byla totiž hodnocena jako součást družstva v kategorii 50+ a současně jako družstvo vyhrála kategorii 65+!!!

    1. Sportovní zvyklosti – komentář Pavla Theodora, který upozorňuje na určité systémové chyby v propozicích. Hraje se podle Soutěžního řádu ČSGA. Platný SŘ, „každý hráč může v daném kalendářním roce hrát pouze za jedno družstvo jednoho klubu“. Rozpis soutěže uvádí, „hráč družstva mužů 65+ nebo 75+ může být současně členem družstva mužů 50+“. Co platí? Vyjádří se soutěžní výbor k tomuto problému?

      1. Luboši,
        vždy platí to, co je uvedeno ve vypsání turnaje na serveru ČGF. Tvoje citace ze SŘ je ze vzorového rozpisu soutěží, který je návodem, nikoliv předpisem, jak vypsat turnaj, a má na mysli to, že hráč nemůže např. v jedné soutěži startovat za domovský klub a v jiné hostovat za jiný klub, nebo že hráč A-družstva v jamkovce nemůže startovat za B-družstvo v kvalifikaci.
        Jinak všechny připomínky budou zváženy při revizi soutěžního řádu před příští sezónou.

        1. Soutěžní řád je jinde (včetně rozpisu soutěží v basketu, hokeji, fotbale atd) striktní „kuchařka“ o tom jaké jsou soutěže a za jakých podmínek se hrají!!! Nikoliv pouhý návod! Pokud je to v ČSGA jinak, tak se nemusí ani zveřejňovat, protože budou platit až propozice konkrétního turnaje na serveru ČGF…

  2. Bohužel je i zcela „zmatené“ hodnocení druhého kola, kde jediný hráč zlepšoval, pět udrželo svůj HCP, a zbytek měl zhoršovat. Tím došlo k vyhodnocení turnaje jako „hraný za obtížných podmínek“ a nikdo nezhoršoval.

  3. Nejdříve ti odpovím na druhou tvojí otázku ( až budu mít náladu odpovím ti i na první otázku).Jenom se podívej na výsledky klubového mistrovství GC Konopiště – hlavně buď v klidu ,zde jsem byl dokonce hodnocen ve třech!!! kategoriích a nikdo se nad tím nepozastavil !!! Naopak!!!!
    A teď k druhému dnu. Nechápu ,proč zmatené, když se odehrálo celkem v pokoji. Vrháš špatné světlo na organizátory a všechny ,kdo tento turnaj organizoval.Ale zároveň urážíš i hráče,kteří dle tvého názoru hráli „zmateně“
    Že ty jsi nezhoršoval je hezký (ale zapomínáš ,že jsi domácí a hřiště znáš lépe než ostatní ).
    Že hřiště je těžké,to víme všichni, málokdo ho zná a ke všemu ještě foukalo .A určitě existuje pravidlo,kdy se nemusí zhoršovat, jinak by nebylo použito. Dle mého úsudku, to dokonce vyhodnotí sám počítač.Z toho je vidět ,že hřiště je opravdu těžké , když i domácí hráči hráli pod své možnosti. Můžeš se obrátit na ČGF a podat protest. Většině hráčů ta desetina zhoršeni , by asi nevadila. Já si chodím zahrát pro radost a když se zhorší ,tak se zhorší. Zkus to taky a pak tě nerozčílí , že ostatní nezhoršili. Nikdo ti nechtěl ublížit,když ostatní nezhoršovali. Přej a bude ti přáno.
    Bylo by hezké ,kdyby jsi se omluvil za to „zmatené“ aspoň organizátorům.
    měj se hezky Franta Foldin

    1. 1) Prostě jsem si dovolil vyslovit svůj názor, že hodnotit hráče ve více DRUŽSTVECH při jedné soutěži je nesportovní.

      2)Připomínka ke „ZMATENÉMU“ hodnocení druhého kola se týkala vyloženě hodnotícího článku ČSGA – viz. výše, autor j.Smrt, nikoliv soutěže, hřiště a snižování/nesnižování!!! Velmi mě mrzí, že jsi můj příspěvek vzal natolik osobně, že jsi ho odmítl pochopit… Jenom jsem se snažil „PŘELOŽIT“ do pochopitelné formy článek autora…
      Hezkou hru!

  4. Ahoj chlapci. Nemá cenu se nějak navzájem masírovat. Je ale potřeba vždy dát do propozice jasné vymezení kategorií, zvlášť když jde o soutěž družstev a takzv.mistrovství republiky. Potom se předejde nedorozumněním- Možná to tam bylo nevím. Hlavně hodně zdraví a buďte v pohodě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *