Jak jsme hráli ve Walesu

Mezinárodní

Od 30. července do 3. srpna 2019 proběhlo v resortu Celtic Manor v jižním Walesu XXXVIII. mistrovství a pohár seniorských mužstev ESGA.

Mistrovství se hrálo na dnes již legendárním hřišti Twenty Ten (2010), vybudovaném pro Ryder Cup 2010, kde slavně zvítězili Evropané 14,5:13,5.

Český tým nastupoval ve složení Tomáš Kotek, Milouš Kvaček, František Foldin, Luboš Hakl, Vladimír Klečka a Milan Kotáb. Již cvičné kolo napovědělo, jak těžké to tehdy hráči měli a s čím se budeme muset potýkat my: úzké dopadové zóny, zákeřně umístěné hluboké bunkry, voda na polovině jamek a v neposlední řadě rychlé homolovité greeny, které neomylně odváděly míč mimo na vyholený sjezd zpravidla do vodní překážky. První a druhý hrací den nás odsoudil pro finálové kolo až do čtvrté skupiny, ale stále tu byla naděje na útok na osmičku. Rozdíly byly o pár ran, naše odhodlání veliké. Nepodařilo se nám pokořit osmdesátku a to bylo málo. Přes bojovný a vyrovnaný výkon všech po loňském šestém místě je letošní dvanáctá pozice ústupem ze slávy. Zvítězili bezkonkurenční Britové před Španěly a Finy.

Milan Kotáb

Pohár se hrál na jednom ze tří hřišť tohoto resortu, na Roman Road Course. Český tým nastoupil ve složení Libor Píša, Vladimír Vošvrda, Petr Pražák, Oldřich Uher, Richard Sequens a Josef Preisinger. Již při úterním podvečerním tréningu na cvičných grýnech jsme zjistili, že na tak rychlých a zvlněných grýnech jsme ještě letos doma nehráli a že to současně bude v následujících dnech největší oříšek. Totiž vypatovat a vyčipovat se z grýnů nebyl vůbec žádný problém. V průběžném pořadí po dvou kolech jsme byli na šestnáctém místě a to rozhodlo, že jsme v závěrečném kole nakonec o toto pořadí bojovali s Lucemburskem a Belgií. Šestnácté místo jsme udrželi, ale na posun pořadím výše náš závěrečný výkon nestačil. Pohár vyhráli Finové, druhá byla Itálie a třetí místo obsadilo Rakousko. Českou kvalifikací na ME pro pohár prošla, jak se v průběhu pobytu ukázalo, parta výborných kluků, kteří se vzájemně podporovali a příkladně reprezentovali. Za to jim patří dík. Bohužel pro některé z nás bylo hřiště Roman Road nad naše síly a um.

Josef Preisinger

Výsledkové listiny na stránce turnaje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *