K MČR družstev v jamkové hře 2018

Senior tour

Ke každoročním vrcholům seniorského golfu patří MČR družstev a Pohár ČR v jamkové hře.

Předpověď počasí slibovala déšť a bouřky. Naštěstí tato předpověď se nenaplnila na rozdíl od té, která slibovala dobrý golf, boje až po poslední jamku či dále a na bezvadnou náladu.

Družstva byla nasazena dle pavouka, kdy prvních sedm je jasných z předešlého roku a osmý tým je vítěz kvalifikace. V soutěži seniorek tak  na sebe v prvním kole narazily obhájkyně  titulu  z Karlových  Varů a nově postavené silné družstvo Zbraslavi, které svoje první utkání vyhrálo. Tím se stalo favoritem soutěže seniorek. V semifinálovém utkání však prohrálo s družstvem Mstětic, které si po finálovém vítězství nad Karlštejnem odvezlo ze Slavkova zlaté medaile. Stříbro putovalo na Karlštejn a bronz na Zbraslav. Poslední a sestupující je družstvo seniorek z Beřovic.

Mezi nejpřekvapivější výsledky prvního dne patřilo vítězství týmu mužů Austerlitzu nad družstvem Mariánských Lázní A  to v poměru 3:2. Druhý den mistrovského klání v místě boje Tří císařů byly velice urputné. V soutěži Pohár ČR se žádné velké překvapení nekonalo. V soutěži mužů ale došlo k několika překvapujícím výsledkům, kdy se ukázalo, že o sestupovou příčku budou hrát dva nejstarší české kluby a to Mariánky versus Vary a o  mistra ČR se utká družstvo Prahy proti Líšnici, která v čtyřjamkovém rozstřelu zvítězila nad družstvem Austerlitzu. Se zlatými medailemi nakonec odjížděli senioři z Líšnice, na stříbrnou příčku se vyhoupl z loňského pátého místa pražský Motol, bronz získaly po loňském zlatu Hodkovičky. V soutěži se udržely Karlovy Vary, které do Poháru odsunuly Mariánské Lázně.

Pohár tento rok odváželi senioři z Brna.

Výsledkové tabule

Fotogalerie (foto S. Prauzek)

Více fotografií zde

4 komentáře k “K MČR družstev v jamkové hře 2018

  1. Vzhledem k tomu, že se na letošním MČR družstev seniorů v jamkové hře objevilo několik sporných situací navrhuji, abychom změnili soutěžní řád ČSGA v těchto bodech:

    2. SOUTĚŽE DRUŽSTEV

    2.2 Podmínky účasti družstva

    d) počet hráčů v družstvu s nedomovským členstvím omezit na:
    max.1 hráče v MČR družstev žen – (2 hráčky jsou už polovina hrajícího družstva )

    f) ve všech soutěžích družstev ČSGA platí, že členem klubového družstva
    může být hráč, který má k 30. dubnu daného kalendářního roku vedenou
    platnou registraci nejméně dva roky v daném klubu – ( jde o to zamezit
    účelovým přestupům a neumožnit tak některým hráčům hrát „dle potřeby“
    každý rok za jiný klub)

    2.3.2 Systém hry MČR sen. klubových družstev ve hře na jamky

    j) Nejpozději do 19. hodin dne, který předchází soutěžnímu kolu, musí kapitáni odevzdat sestavy hráčů (hráček) pro čtyřhru a dvouhry.
    Kapitán samozřejmě může ze závažných zdravotních důvodů nahradit jednoho hráče sestavy náhradníkem, avšak musí o tom včas informovat kromě soutěžního výboru i kapitána soupeřů, aby oba kapitáni měli možnost napsat novou soupisku utkání.
    (Zamezí se tomu, aby si kapitán jako náhradníka ponechal kvalitnějšího hráče, kterého pak nasadí, podle potřeby tam, kde to pro něho bude výhodnější. )

    S pozdravem

    Vlasta Peterková, kapitánka GCKVA

    1. Vlasto ahoj není to nic o golfu ode mne. JEN DOUFÁM že jsem našla moji partnerku z mládí v tenise. Nech mi vědět jest-li jsi to Ty Vlasta Voláková . Ahojky Renata Ch.

  2. Nejen letos došlo ke sporným situacím, my jsme na to doplatili loni. Souhlasíme s návrhy Vlasty, jen bych ještě doplnila, že členem klubového družstva by měl být hráč/ka, který je zároveň členem ČSGA k 30. dubnu daného roku. Nelíbí se nám, že přijede hráč/ka, kterého/kterou klub „sežene“ na poslední chvíli a do ČSGA tak vstupuje těsně před zahájením soutěže tím, že teprve na místě zaplatí příspěvek. Anebo klub nesežene nikoho a nechá protihráče sedět, jak se nám to stalo loni. Tím mu sice věnuje jeden bod, ale zkazí celý den. A co se týká počtu hráček s nedomovským členstvím, je to o tom, který klub je ochoten „dotovat“ hráče s nedomovským členstvím. Mám-li čtyřčlenné družstvo seniorek, 2 hráčky tzv. „koupené“, a počítají se tři výsledky, pak jsou to obvykle 2 body hráček s nedomovským členstvím. A to už není o reprezentaci klubu. Myslím, že by družstvo mělo být především složeno z členek daného klubu, který ho reprezentují. A toto by mělo zvlášť platit i o kvalifikaci v Mladé Boleslavi.
    S pozdravem
    Jana Aertsová, kapitánka BESKG

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *