Slovensko vs. Česko 2017

Mezinárodní

Vážení golfoví přátelé,

tak jedna z posledních akcí tohoto roku, utkání mužů proti Slovensku je za námi. Bohužel jsme prohráli velice těsným rozdílem:

ČESKÁ REPUBLIKA   –  SLOVENSKO   35   :  37

Hrálo se na nádherném hřišti ve Velké Lomnici, zasazeném do fascinující kulisy  Vysokých Tater. Po příjezdu v neděli po poledni jsme si udělali okružní jízdu na Štrbské pleso, Smokovec a Tatranskou Lomnici, kde hlavně Franta Münster, Olda Uher, Tomáš Teissing a další pamětníci  pravidelných pobytů, soustředění či vrcholových lyžařských závodů s nostalgií zavzpomínali.. Po ubytování na hřišti jsme se všichni odebrali do nádherné chatičky Tono Strnada, kde jsme v jeho skromném obýváčku 17 x 20 metrů vychutnávali kouzlo jeho srdečného pohostinství. Po rozlosování dvojic na pondělní čtyřhry jsme ani nestačili vše sníst a vypít.

V pondělí jsme za nádherného počasí absolvovali první kolo, kdy jsme bohužel dostali na frak s bodovým rozdílem 16,5 : 7,5 pro Slováky, kteří maximálně využili znalost hřiště a jeho velice členitých a rychlých greenů.

Večer pak jsme byli odvezeni  do nádherné stylové koliby, kde pod stovkami ustřižených kravat tzv. kravaťáků (my jsme byli přátelsky varováni předem) za nádherného kvílení cikánské cimbálovky jsme byli rozmazlováni jak dobrým jídlem, tak neméně dobrými víny. Po rozlosování singlů na ůterý, kde došlo k zajímavé situaci, že všechny dvojice hrály open, jelikož handicapy 16 hráčů se v součtu lišily o pouhé 3 desetiny a to 158,6 a 158,9. My jsme si věřili, že jim to vrátíme i s úroky. A pak se v této romantické kolibě rozpoutalo sborové pěvecké šílenství, kdy pod taktovkou Joži Hrušky a našeho Petra Dutkeviče všech 32 hráčů oživilo svým falešným zpěvem z dob vojny, pionýrských táborů i táborových ohňů dávno zapomenutých písniček nezapomenutelný večer, na který budeme všichni do smrti vzpomínat.

V úterý jsme se probudili do trochu studenějšího tatranského rána, kde dle mého názoru trochu ukvapeně Olda Uher ze své pozice presidenta zkrátil hru na dvakrát pět jamek, které jsme pak ve velice těsném závěru prohráli o dva body. Tatry se nám ukázaly ve svém lepším světle, že jsme ani nezmokli, a naši slovenští golfoví protivníci v tom světle nejlepším.

V našem týmu bych rád vyzvedl výkony Zdenka Zvoníčka, Jirky Marzolla a Ctirada Matějky, kteří přinesli v singlech tři body, a Ivana Riegla, Romana Baláže, Petra Chromečka, Petra Dutkeviče, Vláďu Bašeho a Libora Picka, kteří své singly vyhráli. A všem  dohromady bych rád poděkoval za vzornou reprezentaci, kamarádský duch, který vládl celé tři dny a sám za sebe jsem rád, že se podařilo toto krásné zápolení se Slováky udržet a dostat ho takovýchto nadstandardních dimenzí.

Ing. Franišek Münster

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *