K utkání Česko vs Německo 2015

Mezinárodní

Vážení golfoví kamarádi,

chtěl bych se pár řádky vrátit k utkání Česko – Německo které jsme absolvovali ve dnech 15. – 16. 9. na hřištích Zbraslav a Černý most s vítězným skore 52,5 : 18,5 bodu. Toť k výsledku.

Co se ostatních okolností týče, rád bych se k tomu vyjádřil. Jak všichni víte existuje tady Čsga která sdružuje několik stovek golfistů seniorského věku, kteří si rádi změří síly v desítkách turnajů pořádaných asociací či v posledních letech regiony. A jako pozůstatek doby, kdy ještě asociace disponovala různými fondy a financovala representační výjezdy na ME družstev na utkání se Slovenskem nebo Německem jsem jako kapitán dostal na starost loňský výjezd do Německa. Z původního klíče, kdy se kvalifikovali vítězové regionálních tůr zbylo pár hráčů, kteří byli ochotni investovat řádově 5000 Kč do cesty a ubytování a zbytek jsem pracně scháněl mezi svými kamarády, kteří byli ochotni se zúčastnit dle mého názoru velice povedeného mezinárodního klání.

Bohužel jsem cítil určitou slušnost vůči našim hostitelům a současně úctu a pietu vůči generacím našich předchůdců, kteří toto utkání absolvovali již 23x a ujal jsem se i v tomto roce 24. ročníku. A tady bych chtěl poděkovat jmenovitě Jirkovi Šteflovi, Ivanu Rieglovi, Láďovi Šuldovi, Dušanu Kyněrovi, Pavlu Slepičkovi, Péťovi Chromečkovi, Mirkovi Hárovníkovi, Otovi Maršálkovi, Otovi Uchytilovi a v neposlední řadě Norbertu Furinovi, který se do poslední chvíle snažil doplnit hráče, kteří byli ochotni zaplatit za sebe a i za pozvané Němce.

Ti všichni mě slíbili účast a do jednoho mě nenechali v bryndě. Ti ostatní a nechci je jmenovat ať si to srovnají sami se sebou mě z různých důvodů a v různých časových odstupech postupně odříkali.

A tady bych za sebe i za tým rád poděkoval Karlovi Laubemu, Zdeňkovi Balkovi, Ctiradu Matějkovi, Milanovi Vašíčkovi, Ríšovi Svátkovi, Karlu Kučerovi, Pavlu Duškovi, Lubošovi Haklovi, Věrkovi Rajchrtovi a též našemu presidentovi Oldovi Uhrovi, kteří zaskočili na poslední chvíli neřku li v posledních minutách.

Doufám, že jsem na nikoho nezapoměl. Já osobně si myslím že zahrát si tak zvaně za nároďák s partou stejně naladěných kamarádů s tím lvíčkem na prsou stojí za trochu času i těch pár mrzkých dolarů a doufám že se mi podaří dát dohromady tým pro příští jubilejní 25.ročník.

Ing. František Münster

IMG_1898_v1 IMG_1903 IMG_1897 IMG_1895

3 komentáře k “K utkání Česko vs Německo 2015

  1. Ahoj Fando,
    napsal jsi hezký článek s poděkováním,ale chybí mi tam jména právě těch,kteří tě nechali ve štychu.Neboj se to zveřejnit,ať víme,kdo mezi námi je s jakým charakterem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *