Pohár regionů aneb zmoklý Mnich

Regiony

Po skončení regionálních tůr na závěr sezóny se sjelo sedm mužských a sedm ženských družstev, tj. celkem 112 hráčů, na dvoudenní soutěž Poháru regionů 2014 na hřišti GC Mnich.

A tady nastává problém, protože místo – hrálo se – musím napsat mělo se hrát ve dnech 1. a 2. října 2014. My klimatologové víme, že první říjnová sobota bývá ze 70% teplá s rozesmátým sluníčkem, ale letos nám to o dva dny nevyšlo. V sobotu to již platilo, ale my chtěli hrát ve středu a ve čvrtek.

Odpoledne před soutěží nás přivítalo již mokré hřiště, ale ještě hratelné. Další dávka deště od brzkého rána do doby startu byla kritická. Na greenech se tvořily kaluže a na vodorovných fervejích bychom museli hrát z ostrůvku na ostrůvek a na green. Ještě pořád zůstávala šance zahrát alespoň druhý den.

Ráno před turnajem soutěžní výbor rozhodl, že pro druhý soutěžní den bude rozhodující hodina po poledni a dal hráčům volno. Zde padla také informace místních hráčů, že hráli Haugschlag před třemi dny již podmáčený. Dobrý nápad zkusit si zahrát v dešti na sousedním hřišti v Haugschlagu, protože jej nezavřeli, se během chvíle přetvořil v pokus přestěhovat celou soutěž do Haugschlagu, prezentovaný jednou hráčkou pro cca 60 přítomných hráčů v klubovně. Tento způsob řešení nemohl mít šanci na úspěch. O této možnosti mohl rozhodnout soutěžní výbor, který by byl postaven před úkol zajistit na hřišti v Haugschlagu 3,5 hodiny startovacího času a navíc zde nebyli již přítomni všichni hráči.

Po poledni byl zrušen i druhý den hry, protože po malé polední pauze, kdy nepršelo, vydatný déšť pokračoval. Původní nápad jít si zahrát do Haugschlagu se skupině hráčů a hráček skutečně povedl první i druhý den. Jiná parta odjela do oblasti kde nepršelo a sice na hřiště Kestřany a na druhý den zvolili Pyšely. Trochu komplikovaný výlet po českých hřištích, i když to pro některé hráče byla hřiště nová.

V letošní sezóně to nebyla jediná zrušená soutěž. Problém byl v tom, ze ČSGA dělá i dvoudenní soutěže na rozdíl od ostatních organizátorů. O to smutnější je výsledek, protože družstva byla silná a plná chuti po vítězství. Putovní poháry a medaile zůstaly opuštěny.

Nevím, zda návrh zahrát si o ně na jaře, ještě před nominačními turnaji, má dostatek stoupenců.

Ing. Jiří Svoboda

3 komentáře k “Pohár regionů aneb zmoklý Mnich

  1. Dovolím si upřesnit: soutěžní výbor rozhodl odehrát „Pohár regionů 2014“ v dubnu 2015 na Mnichu. O termínu rozhodne na jednání v 11/2014 na jednání v Praze, v Motole. Jednání svolá J. Svoboda. Na tomto jednání se rovněž projedná návrh aby místo konání dalších Pohárů regionů „rotovalo“ a „Pohár regionů 2015“ se hrál již na jiném hřišti.
    Petr Vacek

  2. Kdybych na Mnichu nebyl řek bych si smůla.Ale nápad odehrát kolo v rakousku nebyl jen jedné hráčky ale většiny s kým sem se bavil.Haugschlag jsme hráli a byl naprosto bez problémů.Fee 25Eur a starovní časy žádný problém.
    A hlavně že je Mnich silně podmáčený jsem dle informace recepce věděl už v pondělí.Proč se turnaj i díky předpovědi nepřesunul.
    V.Mach

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *