Master senioři v Anglii

Mezinárodní

Anglický EAST SUSSEX NATIONAL Golf Club byl v letošním roce hostitelem patnáctého
ESGA MASTERS CHAMPIONSHIP and CUP, který se konal ve dnech 18. – 23.srpna 2014.

Na jih pod Londýnem, kde je zeleň doma a okresní silnice připomínají spíše přírodní tunely, se sjelo v kategorii Championship 11 národních družstev a v poháru jsme měli konkurenci devatenácti evropských družstev. Tradiční anglický deštík měl celotýdenní dovolenou. Takže se hrálo v nejlepším golfovém počasí, které znám, protože i teplota se pohybovala do 20°C. Ubytováni jsme byli poblíž křižovatky v lese, kde byl pouze útulný historický hotel v řetězci OLDENGLISH INNS a malá prodejna automobilů. Na hřiště jsme měli 20 minut jízdy přes několik kruhových objezdů a i tam jsme se museli udržet na levé straně silnice.

Hráli jsme 4 kola na East Course, včetně treninkového. Hřiště mělo příčné vodní překážky, strategicky umístěné stromy na ferveji, členité greeny s rychlostí 9,5, kde míče nezanechávaly důlky i když jsme se trefili na green. Poslední položka se ukázala jako problém, protože míč se nechtěl při vší snaze zastavit v rozumné vzdálenosti od jamky. Novinkou na mistrovství bylo, že dvojice v prvém i druhém kole hrály four ball better ball, zřejmě proto, aby se hráči nehádali, kdo zkazil více ran při střídání v případě původního greensomes ve druhém dni.

Na základě nominace hrálo družstvo v následujícím složení: Prause Josef – kapitán, Prauzek Stanislav, Richters Eduard, Morawez Georg, Dvořák Karel a Svoboda Jiří.
V prvém a druhém kole, při hře dvojic, jsme měli za partnery ve flajtu Maďary a skončili jsme jedenáctí. V jednotlivcích jsme šli s Islanďany a Lucemburčany a náš výsledek 4 hráčů byl celkově sedmý. Tím jsme se ke své radosti posunuli na konečné 9. místo.

Výsledky ESGA Adriaan De Bruijnn CUP – Handicap Stableford:
1. Španělsko 300, 2. Portugalsko 294, 3. Finsko 293, 4. Anglie 290, 5. Norsko 288, 6. Švýcarsko 282, 7. Italie 277, 8. Francie 273, 9. Česká republika 270. Desáté bylo Německo se stejnými body a na 20. místě uzavírala Belgie 236 bodů.

V soutěži ESGA Ivan Maura CHAMPIONSHIP – Scratch Medal, který se hrál na West Course, si prvenství nenechala ujít domácí Anglie s náskokem před druhými Švédy a o ránu třetím Švýcarskem.

Závěrem lze říci, že nic nebrání našim master seniorům se singl hendikepy, aby sestavili reprezentační družstvo do příští soutěže Championship. Samozřejmě musejí počítat s tím, že je nutno sáhnout také do vlastní peněženky, jak je tomu dosud.

Jiří Svoboda

Výsledky soutěže CUPsoutěže CHAMPIONSHIP

Podrobné výsledky také na webu mistrovství.

foto-muzstva

[scrollGallery id=62]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *