Úspěšná reprezentace ČR na K+K Monarchie Trophy 2013

Mezinárodní

Ve dnech 29. 7. – 1. 8. 2013 se v GC Brno na Kaskádě uskutečnil další ročník již tradičního mezinárodního seniorského klání – K+K Monarchie Trophy 2013.
Třídenní soutěže se zúčastnily reprezentační týmy 6 zemí – Rakouska, Maďarska, Česka,  Slovenska, Slovinska a Chorvatska. Každá země postavila A (brutto) a B (netto) tým, vždy po 6 hráčích.

Po pondělním tréninkovém kole následovaly tři soutěžní dny – první den se hrála čtyřhra (fourball), druhý den čtyřhra s výběrovým drivem (greensome) a závěrečný den se hrálo na rány. První dva dny se do výsledku družstva nezapočítal nejhorší výsledek ze čtyřhry a poslední den dva nejhorší výsledky jednotlivců. A týmy hrály na absolutní výsledky, B týmy s vyrovnáním HCP.

Českou republiku reprezentovali hráči Pospíšil (GC Praha), Kotáb (Golf&Country Club Praha), Hanek (GC Karlovy Vary), Poláček (GC Karlovy Vary), Sekula (GC Karlovy Vary) a Uher (GC Praha) v A-týmu a Laube (GC Praha), Chromeček (Golf Club Chateau St.Havel Praha), Žáček (Ypsilon Golf resort Liberec), Jurča, Svoboda a Bučík (všichni GC Brno) v B-týmu.

Po celou dobu akce panovala v GC Brno Kaskáda přátelská a příjemná atmosféra a Česká republika jako pořadatelská země se snažila společně s golfovým resortem, aby celá akce neměla jen dobrý sportovní ale i společenský rozměr.

Tomu odpovídal nejen úvodní společenský večer v pondělí, který na účastníky nostalgicky dýchnul tóny Radeckého marše, ale zejména středeční recepce, která byla ve znamení vynikající degustační večeře s ochutnávkou vín firmy Michlovský s komentářem pana majitele.

Po celé čtyři dny panovalo na hřišti tropické vedro a soutěž byla fyzicky náročná. Každý den se měnilo pořadí týmů a výsledky byly velmi vyrovnané. O tom svědčí mimo jiné i to, že o vítězi soutěže A-týmů mezi Rakouskem a Slovinskem muselo rozhodnout až dodatečné play off a v B-týmech, kde Česko i Slovensko měly stejný počet bodů na druhém místě a o třetím místě pro Česko se rozhodlo až dle dodatečných kritérií v propozicích.

Konečné výsledky K+K Monarchy Trophy 2013 vypadají letos následovně:

A týmy:
1. Slovinsko 233 bodů
2. Rakousko 233
3. Slovensko 224
4. Česká republika 206
5. Maďarsko 168
Chorvatsko letos A-tým nepostavilo

B týmy:
1. Chorvatsko 303 bodů
2. Slovensko 297
3. Česká republika 297
4. Maďarsko 290
5. Rakousko 284
6. Slovinsko 279

Lze konstatovat, že se akce sportovně i společensky vydařila. Byly navázány nové kontakty a vznikla nová golfová přátelství. Všichni účastníci už se těší na příští ročník, který pořádá Slovensko a měl by se uskutečnit ve Skalici.

Milan Bučík

Fotogalerie ze zahájení soutěže:
[scrollGallery id=46]

Fotogalerie z ukončení soutěže:
[scrollGallery id=47]

1 komentář k “Úspěšná reprezentace ČR na K+K Monarchie Trophy 2013

  1. Vážený pane Bučíku, předem Vám děkuji za to, že jste napsal příspěvek na naše stránky. Jen bych Vás rád poopravil v tom nadpisu o úspěšné reprezentaci ČR. Pokud by jste se podíval do historie Monarch Trophy, tak by jste třeba v roce 2009 (Zágreb) nebo 2011( Schönfeld) zjistil, jaká vlastně je ta „úspěšná reprezentace“. Skončit na 3 místě ze 6 týmů, nebo předposlední a to na domácím hřišti, opravdu nepovažuji za úspěch. O nejsem sám. Pavel Pilip

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *