Česko vs. Německo 2023

Mezinárodní

Letos se utkání české a německé seniorské reprezentace uskutečnilo v překrásném golfovém rezortu na KONOPIŠTI v termínu 17. – 19. 9. 2023. Hráli jsme obě osmnáctky. V pondělí d’Este a v úterý Radecký.

S našimi soupeři jsme se sešli již v neděli večer 17. 9. 2023. Dohodli jsme nasazení jednotlivých hráčů pro pondělní jamkovou hru dvojic a využili jsme tento čas i pro společné grilování.

V pondělí jsme nastoupili v sestavě: Karel Laube, Miroslav Fikes, Zdeněk Balek, Zdeněk Pobuda, Richard Sequens, Jan Stariat, Vladimír Vošvrda, Petr Popenko, Pavel Slepička, Ivan Riegl, Petr Dutkevič, Jaromír Hárovník, Láďa Šulda, František Tausch, František Münster, Dušan Kyněra, Vladimír Baše, Vladimír Frank.

První kolo se hrála na hřišti d’ESTE jamkovka dvojic při 3/4 odpočtu hracího HCP. Přálo nám počasí, soupeřem nám bylo členité hřiště s těžkými grýny a tým, který nasadil proti nám do dvojic vždy svého nejlepšího hráče s kolegou, který měl naopak HCP vysoký a tím získal výhodu ran k dobru na nejtěžších jamkách. Po prvním dnu jsme prohrávali 17,5 : 9,5. To samozřejmě vyvolalo v našem kolektivu velké rozčarování, naopak v týmu německém zavládl velký optimismus, že by mohli putovní trofej po 32 letech získat pro sebe.

Za tohoto stavu jsme se sešli s našimi německými přáteli při slavnostní večeři, na kterou jsme je jako hostitelé pozvali. Sešli jsme se v příjemném prostředí restaurace Steakhouse, všichni v oblecích a naši reprezentanti se lvíčkem na prsou. Proběhlo rozlosování do druhého kola a dvojice si navzájem vyměnily dárky.

Jako každý rok rozhodoval druhý den, kdy nastupovali jednotliví hráči proti svým soupeřům v jamkovce. Boje probíhaly v přátelské, ale velmi vypjaté atmosféře, kdy se každý z hráčů snažil přinést maximální počet bodů. Mnohdy se rozhodovalo až na osmnácté jamce posledním patem. Po příchodu sedmého flightu bylo jasné, že obhájíme loňské vítězství a po 32. získá naše reprezentace pohár do svých rukou. Výsledek druhého kola byl nakonec jasný 38,5 : 15,5 bodů.

Celkový bodový zisk po dvou dnech a vítězství byl v poměru 48 : 33 pro český tým. Po vyhodnocení výsledků a poděkování obou kapitánů jsme se rozjeli do svých domovů.

Chtěl bych všem hráčům jednotlivě poděkovat a vyzvednout i jejich bojovnost a touhu po vítězství. Opět se ukázala velká vnitřní síla tohoto kolektivu.

Dále bych chtěl poděkovat Petrovi Dutkevičovi za skvělou přípravu a vedení webu, poděkování patří také Láďovi Šuldovi za podporu a hlavně získání sponzora rodinného vinařství Buchtovi z Velkých Pavlovic.

Karel Laube

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *