5 komentářů k “Kalendář ČSGA pro r. 2023

  1. Dobrý den všem, bylo by prosím možné zveřejnit turnaje NST a případně i regionální, které budou započítávané do celostátního žebříčku 2023?
    Dále mně opravdu dostalo, že jsou OPĚT těsně za sebou pořádané turnaje, u kterých je velký vzdálenostní a časový přejezd. A bohužel také OPĚT dochází k termínové kolizi mezi ČSGA turnaji a federační Mid&Senior Tour nebo ligovými termíny. Může se k tomu prosím výbor ČSGA vyjádřit? Kalendář s ligovými termíny je zveřejněn na webu ČGF od září předchozího roku.

    1. Výbor ČSGA „nešije“ seniorský sportovní kalendář na míru představám nebo zájmům jednotlivce.
      Termíny domácích soutěží musí především respektovat termíny zahraničních soutěží, kterých se účastníme. V letošním roce to jsou: dvě mistrovství Evropy družstev ESGA, soutěž Marisa Sgaravatti ESLGA, Monarchy trophy a také MMČR jednotlivců na rány. Na jmenované zahraniční soutěže vyjíždí celkem 50 hráčů a hráček. Mezi páteřní tuzemské soutěže kalendáře patří MČR a Pohár ČR družstev na jamky, MČR družstev na rány, MČR jednotlivců na rány, kvalifikace družstev pro MČR a Pohár ČR. U těchto soutěží se snažíme držet přibližně stejné termíny. Ostatní volné termíny vyplní jednodenní soutěže NST a přátelská mezistátní utkání, pokud je nestanovuje náš zahraniční partner. V letošním roce jsme pořadateli utkání s Německem, Polskem a Slovenskem.
      Nominační soutěže musí splňovat určité časové podmínky pro uzavření nominace: definitivní soupiska, příprava k výjezdu, oznámení pořadateli jmenného seznamu včetně hendikepů, případné zajištění letenek.
      Příprava kalendáře, který obsahuje 39 domácích soutěží, vyžaduje značné časové úsilí. Proto kalendář tvoříme velmi brzy. Základní kostru kalendáře pro rok 2023 jsme ve výboru projednávali již 9. září 2022. Termíny hlavních soutěží se snažíme koordinovat i s regiony, kterým zasíláme podklady pro jejich tvorbu.
      Vedle našich seniorských soutěží jsou soutěže ČGF. Jmenované MMČR vždy zařazujeme i do našeho kalendáře. Dále tu jsou pak soutěže jako: dlouhodobá soutěž družstev mužů a žen hraná i v různých termínech, seniorské soutěže, nebo ME družstev mužů a žen EGA.
      Dále jsou i mezinárodní seniorská mistrovství např. Slovenska, Rakouska.
      Pokud jde o seznam soutěží pro žebříček ČGF, bude stejně jako každý rok opět zveřejněn.
      Námitce o různých místech konání golfových turnajů nerozumím. Volbou různých hřišť se snažíme podpořit golf ve všech regionech, vybrat cenově dostupné resorty a najít pro hráče zajímavá hřiště.
      Při současném počtu golfových hřišť a nabídce soutěží si může každý hráč či hráčka vybrat a upřednostnit co chce hrát.

      Jiří Císař

    2. Turnaje NST, jejichž výsledky budou v sezóně 2023 brány do žebříčku ČGF, jsou vyjmenovány v zápise ze schůze výboru ČSGA dne 5. 1. 2023. Zde na webu jsou v seznamu národních turnajů a v kalendáři označeny údajem „do žebříčku ČGF“. Je jich 8.
      P.S. Velmi bych Vám doporučil uvádět v komentářích na tomto webu svoje plné jméno, pouhé křestní jméno je skoro totéž jako anonym. Neboť žen jménem Pavla je v ČR asi 40 000, z toho golfistek asi 120.

      1. Vážení, ano, samozřejmě jsem zjistila, že se nedávno tento zápis ze schůze na “nástěnce” objevil. Je tam vyjmenováno 8 NST turnajů a platí pro ně dvojnásob právě to, co jsem do příspěvku napsala: dochází k termínovým kolizím. Ze zápisu dále ale nevyplývá, zda a které další ČSGA turnaje budou také započítávány do ČGF žebříčku. Konkrétně Mistrovství na rány na Konopišti nebo Nominační turnaje…
        Myslím si, že takováto informace by měla být na hlavní stránce webu ČSGA a ne jen připíchnutá na nástěnku. Pro hráče je to důležitá informace.
        Dle rozhovoru s panem Císařem se na seznamu všech žebříčkových turnajů pracuje a čeká se na vyjádření jednotlivých regionů. Prosím tedy znovu o zohlednění termínů, aby nedocházelo k časovým a vzdálenostním kolizím. Právě i z toho důvodu, že letos bude těchto turnajů méně a není potom tolik možností výsledek nahradit jiným.
        Na druhou stranu chápu, ze se toto téma netýká valné většiny hráčů a že to někomu může připadat malicherné. Věřte tomu, že to tak není. Pokud se v celé ČR ročně uspořádá v každém regionu cca 30 seniorských turnajů, odhaduju celkové množství na minimálně 150. A jestli je z nich 8,10 nebo 12 do žebříčku ČGF a dle řádných pravidel, daných turnajovým a žebříčkovým řádem, tak to beru jako dobrý kompromis mezi přátelským a soutěžním golfem.
        Jinak já nepracuji ve výboru ČSGA, takže si myslím, že není mojí povinností zveřejňovat i příjmení. Jsem členem ČSGA přes 11 let, takže už mám celkem přehled o tom, jak to u nás chodí. Ani to po mně pro zveřejnění příspěvku není požadováno. Pouze jméno. Nechápu, proč mi to někdo “velmi doporučuje”. Pro dané téma to není vůbec relevantní, slušně jsem poprosila o informace a dostala jsem nějakou odpoveď. Prostě jsem golfová seniorka a chtěla jsem vědět víc, berte to tak.

        1. >>Nechápu, proč mi to někdo “velmi doporučuje”.<< To jsem si dovolil jako správce tohoto webu. Neberte to jako útok na svou osobu. Prostě podle mého mínění jsme tady ve slušné společnosti, ve které se mluvčí představí. To je celé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *