Německo vs. Česko 2022

Mezinárodní

Jako každoročně, tak i letos jsme se utkali s týmem Německa, vedeným kapitánem Gabrielem Hrankovičem. Hrálo se na překrásném hřišti Golf- und Land-Club Köln  ve dnech 18. až 20. září 2022.

Hřiště je více jak 100 let staré, plné vodních překážek a vzrostlých stromů. Další obtížnost byly především dlouhé jamky, s promáčenými fairwayemi, které byly i pro opravdové ranaře jen těžko dostupné v regulaci.

Jako každý rok má toto setkání především sportovní význam. V pátek jsme se sešli s našimi přáteli v golfovém klubu, abychom připravili vše na pondělní a úterní souboje na hřišti. Společně jsme u večeře diskutovali a vyměňovali si zážitky z uplynulého roku.

V pondělí jsme nastoupili do turnaje dvojic a hrálo se formátem fourball bestball v sestavě: Karel Laube, Zdeněk Balek, Richard Sequens, Vladimír Baše, Zdeněk Pobuda, Vladimír Vošvrda, Pavel Slepička, Petr Dutkevič, Vladimír Frank, Petr Popenko, Jan Stariat, Ivan Riegl, Láďa Šulda, Miroslav Fikes, Karel Mesany, Miroslav Nosky a Dušan Kyněra.

Bohužel stejně jako v celé Evropě nám nepřálo počasí, proto jsme i nedělní cvičné kolo hráli v dešti. Ke vší smůle ani dva hrací dny to nebylo lepší a dokonce v pondělí nám hru přerušila bouřka. Nepřízeň počasí však borce z našeho týmu nezaskočila. Rozhodující pro získání bodů byly především přihrávky do greenu a jednoputty. To se našemu týmu dařilo o poznání lépe než soupeři a tak jsme po prvním dnu vedli v poměru 17,5 : 9,5.

V pondělí jsme se sešli na slavnostní večeři, v oblecích se lvíčkem na prsou, na kterou nás naši němečtí přátelé pozvali. Proběhlo rozlosování do úterní jamkovky jednotlivců. Následně si vzal slovo nejstarší pamětník našich vzájemných soubojů Herbert Rupp a všechny nás překvapil, jak dlouhou historii mají tato setkání. Jednalo se již o 31. ročník. V této dlouhé historii našich vzájemných soubojů německá strana vyhrála pouze třikrát a jednou remizovala. Naše letošní vítězství bylo již 27. Toto dominantní postavení českého týmu se dá podle Herberta Ruppa přirovnat pouze k výsledkům Italského týmu. Po této přednášce se společný večer nesl ve velmi přátelské atmosféře. Všichni účastníci se shodli na tom, že tato setkání přispívají k vzájemnému porozumění a respektu.

Druhý den se hrála jamkovka. Bojovalo se o každý bod a rozhodovalo se mnohdy až na poslední jamce. V obou hracích dnech jsme jako tým obstáli a zaslouženě vyhráli v poměru 48,5 : 32,5. O tento výsledek se zasloužili všichni hráči bez rozdílu.

V úterý jsme se po vyhodnocení výsledků, fotografování a poděkování obou kapitánů, rozjeli do svých domovů. Chtěl bych všem hráčům poděkovat za vzornou reprezentaci a vyzvednout i jejich bojovnost a touhu po vítězství.  Opět se ukázala velká vnitřní síla tohoto kolektivu.

Karel LAUBE, kapitán

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *