ME ESGA družstev seniorů ve Francii

Mezinárodní

O naší účasti na 39. ročníku ME ESGA družstev seniorů ve Francii v srpnu 2022 podávají svoje zprávy účastníci.

Tomáš Kotek za družstvo v soutěži Championship píše:

39. ročník seniorského mistrovství ESGA se uskutečnil na hřišti La valle v resortu Racing Club de France La Boulie GC. Hřiště bylo vybudováno v roce 1901. Na tehdejší dobu má rozsáhlé, zejména dlouhé greeny, které byly ve vynikající kondici. Tím ale výčet kladů končí. V současných vedrech byla hra na kopcovitém a nezavlažovaném hřiš velmi náročná. Dalo by se říci nad naše schopnosti.

Team ve složení Josef Červený, René Čmiel, Luboš Hakl, Tomáš Kotek, Zdeněk Polavka  a Pavel Švehla přes veškerou snahu nedosáhl na lepší umístění než 14. místo z 22 zúčastněných. Náročnost hřiště dokládá i to, že pouze Pavel Švehla ve druhém kole dokázal prolomit hranici 80 úderů. Jeho 76 ran bylo dalece naším nejlepším výsledkem.

Mistry se po zásluze stali Angličané, jejichž úderová jistota si poradila s náročným hřištěm i soupeři. Nám, kteří jsme jako dobrá parta reprezentovali český seniorský golf nezbývá, než dál trénovat a věřit ve zlepšení v příštím ročníku, který se bude konat v přímořských rezortech nedaleko portugalského Lisabonu.

Vladimír Vošvrda za družstvo v soutěži Cup píše:

39. ročník poháru ME ESGA seniorských mužstev se po dvouletém odkladu uskutečnil v resortu Racing Club de France La Boulie GC na hřišti La Foret. Více jak 120letá historie resortu se podepsala na stavu hřiště, bohužel v negativním smyslu. Nicméně družstvo ve složení Miroslav Nosky, Oldřich Uher, Vladimír Klečka, Milan Štrup, Petr Pražák a Vladimír Vošvrda se s ním po seznámení ve cvičném kole vypořádalo jak nejlépe mohlo a i ve vysokých teplotách, které jsme pocítili hned první den, přineslo výsledek, který sliboval šanci atakovat první desítku účastníků. Po třetím soutěžním dnu nám chyběla jedna rána na 13. místo, což by byl po delší době posun v konečném umístění. Na co ale můžeme být všichni pyšní, je úžasné celkové 6. místo mezi jednotlivci, které po skvělých výsledcích obsadil nováček týmu Miroslav Nosky. Od stupňů vítězů ho dělily pouhé 2 rány.

Pohár si odvezli Španělé, kteří mocným finišem za sebou nechali Portugalce a Německo. Portugalci již vyhlížejí příští ročník, který se bude konat na jejich hřištích.

Co se týče všech kvalifikantů z České republiky na ME do Francie, tak prokázali, že jsou dobří nejen na hřištích, ale že jsou hlavně skvělá parta, která i ve chvílích, kdy se zrovna moc nedaří, se dokáže skvěle vzájemně podporovat a příkladně reprezentovat. Patří jim dík a taktéž i vám všem, kteří jste nám drželi na dálku palce.

Výsledky jsou na stránce turnaje.

Několik fotek:

1 komentář k “ME ESGA družstev seniorů ve Francii

  1. zdravím vedení čsga a měl by jsem dotaz k výjezdu na mistrovství do francie, v propozicích bylo uvedeno že čsga přispěje každému učastníku 1000,- kč na dopravu, vím že to samé bylo i u výjezdu do itálie a také na utkání s rakouskem a tam to bylo proplaceno, ale za francii nebylo zatím proproplaceno nic a tak se ptám, zda to bude také uhrazeno a nebo ne. děkuji za odpověď nosky miroslav 603233879

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *