Česko proti Německu 2021

Mezinárodní

V letošním roce jsme byli hostiteli našich německých golfových přátel. Naše společné klání se uskutečnilo ve dnech 5. – 7. září 2021 na dvou hřištích – v pondělí na hřišti Golf Resort v Karlových Varech a v úterý na skvěle připraveném hřišti v Sokolově.

V neděli jsme si zahráli společně tréninkové kolo a večer se setkali v hotelu Embassy v Karlových Varech, který se nám všem stal na tři dny skvělým útočištěm. Naším hostitelem byl náš hráč Zdeněk Balek podporovaný svojí ženou.

V letošním roce byli do sestavy nominováni hráči Karel Laube kapitán, Zdeněk Balek, Richard Sequens, Vladimír Klečka, Vladimír Vošvrda, Vladimír Frank, Pavel Slepička, Petr Dutkevič, Petr Popenko, Jaromír Hárovník, Norbert Furin, Láďa Šulda, Ivan Riegl, Jan Stariat, Miroslav Fikes, Karel Mesany, Otakar Maršálek, Dušan Kyněra.

První kolo jsme hráli na hřišti v Karlových Varech systémem “four ball best ball” při plném odpočtu hracího hendikepu. Všem z našeho týmu se dařilo a tak jsme první den vyhráli přesvědčivým výsledkem 22:5 bodům. To se ukázalo jako důležitý krok pro celkový úspěch.

V pondělí večer jsme se sešli v nádherných prostorách hotelu Embassy, kam jsme pozvali na společnou slavnostní večeři svoje soupeře. Po skvěle vybraném menu, které bylo zakončeno ručně dělanými sladkými knedlíky se šlehačkou a tvarohem, proběhlo rozlosování dvojic na úterní hru ve formátu “Jamkovka”. Tak jako každoročně probíhaly jednotlivé souboje ve vypjaté, ale korektní atmosféře.

V úterý se Němcům podařilo vyhrát ve dvou posledních flightech a tím i stanovit výsledek 26,5 : 27,5 bodu ve prospěch německého mužstva. Celkový bodový stav po dvou dnech 48,5 : 32,5 byl příznivý pro české mužstvo a tak tako v předešlých ročnících zůstal putovní pohár v našich rukách.

Na závěr jsme se společně poobědvali, vyfotili a po rozloučení jsme se rozjeli ke svým domovům. Na tomto místě, bych chtěl poděkovat všem hráčům za bojovnost a touhu přinést co nejvyšší počet bodů ze své hry.

Již teď se na vás všechny těším jak se budeme potkávat na naší NST.

Karel Laube, kapitán

Výsledková listina:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *