XXIX. Marisa Sgaravatti Trophy

Mezinárodní

Ve dnech 9. až 12. července 2019 se v polském Binowo Parku konal 29. ročník turnaje Marisa Sgaravatti Trophy. Soutěže se zúčastnilo celkem 16 týmů žen seniorek 50+ s limitovaným nejnižším možným handicapem 6,5 . Náš tým hrál ve složení:

Martina Plachá, Helena Janoudová. Jana Krňanská, Iveta Uhrová, Kateřina Adamčíková a kapitánka Pavla Přibylová.

Par hřiště je 72 a pro účely tohoto turnaje bylo prodlouženo o více než 200 m posunutím čtyř jamek na žlutá odpaliště. Je postaveno na velmi zajímavém a nečekaně kopcovitém místě na jihu Štětína. Bohužel nebylo letos v kvalitním stavu vinou špatného počasí na začátku května, odnesly to hlavně greeny. To ovšem byla aspoň zpočátku naše velká výhoda….

V úterý, první den soutěže, se nám podařilo na rány zahrát výborně, průběžné 4. místo mezi týmy byla nadějná pozice do druhého dne. Ve středu už zlepšily svoje výsledky i ostatní týmy a my klesly na ještě stále nádherné 6.místo. Nemohly jsme tedy celkově být po následující dvoudenní jamkovce (5 singlů) horší než osmé.

Ve čtvrtek byly našemi soupeřkami houževnaté Finky. Přestože zápasy vypadaly zpočátku nadějně, nakonec Finky vyhrály 4:1. Náš jediný bod přinesla Martina Plachá.

Poslední den nás čekaly v boji o 7 .- 8. místo loňské vítězky – Španělky. Celý zápas byl velmi vyrovnaný, za stavu 2:2 došel poslední singl (Katka Adamčíková, nováček v týmu) na osmnáctou jamku. Katka měla výhodu, Španělka byla na greenu o ránu hůř kvůli riskantní druhé ráně, při které trefila vodu. Stačily nám na vítězství dva putty… ale Katka to dala z několika metrů na jeden putt a my mohly slavit vyhraný zápas a také po několika letech (Karlovy Vary 2015 – 3.místo) slušné celkové 7. místo!

Na závěrečném ceremoniálu kapitánka českého týmu převzala z rukou polské kapitánky štafetu pro příští rok, vlajku turnaje. Jubilejní XXX. ročník turnaje Marisa Sgaravatti Trophy se bude konat na Konopišti v termínu 13. – 17. 7. 2020.

VII. Master Senior Ladies Team Championship (ESGA)

Šampionát se hrál jako třidenní přidružený turnaj na stejném hřišti jako MST, s jiným formátem hry. 

Družstvo ve složení Marie Kadeřábková – kapitánka, Eva Tichá, Marie Štangl a Anna Vittová se umístilo na 11. místě. Zvítězily Švýcarky, jejichž nejlepší hráčka zahrála 71 ran, absolutně nejnižší skóre celého týdne. V českém týmu je třeba vyzdvihnout krásný individuální výsledek 86 ran Anny Vittové, který by se neztratil ani mezi seniorkami!

Pavla Přibylová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *