Master senioři na ME 2013 ve Španělsku

Mezinárodní

V letošním roce se opět sešlo 19 národních týmů na XV. EUROPEAN MASTER SENIOR CHAMPIONSHIP & CUP 2013 ve Španělsku, aby mezi sebou poměřily své golfové umění.

Mistrovství se hrálo ve dnech 10. – 13. 6. 2013 na kvalitním hřišti GC GUADALMINA, poblíž španělské Estepony na Costa del Sol. Hřiště je umístěno mezi rezidenčními domy s dostatečně širokými fervejemi. Desátou jamkou se přiblížíte k moři, jedenáctou tříparovou jamku zahrajete podél pláže a vracíte se zpět obtížnějšími jamkami mírně do kopce a sluníčko vás pořád sleduje.

Naše reprezentační družstvo startovalo v Poháru, který se hraje na stablefordové body netto. Hrálo v sestavě Josef Prause – kapitán, Stanislav Prauzek, Bohumír Stránský, Jiří svoboda, Vojtěch Škarecký a Jan Pfannenstiel.

Abychom zachovali kontinuitu naší účasti na masterseniorském mistrovství Evropy a pokud možno navázali na kvalitní výsledky v podobě druhého, šestého a znovu druhého místa z předcházejících let, museli naši hráči sáhnout hlouběji do peněženky, protože nás čekal let Vídeň – Malaga, pronájem auta na cestu 70 km do Estepony a úhrada hotelu.

První den při hře fourball better-ball se naše dvojice Prause a Svoboda výtečně doplňovala a přinesla par na jedenácti jamkách, což znamenalo 38 bodů. V konečných výsledcích byly hendikepy zkráceny koeficientem a výsledek 36 i přes naše upozornění připsán jiné české dvojici. I ostatní dvojice se činily a po dvou dnech jsme se pohybovali na předních místech. Soutěžnímu výboru se ani jeden den nepodařilo vydat správné výsledky. Pozoruhodné bylo, že další den ráno již bylo vše v pořádku.

Dokonce jsme v treninkovém dni, kdy národní družstva startovala podle abecedy, šli na posledním místě podle zkomoleného anglického názvu České republiky – Zchec Republic. Nakonec byl název pro slavnostní fotografii vylepšen na CZHECK REP.

Posléze se smůla a chybičky přestěhovaly na naši stranu: vybitá baterie na našem velkém dopravním autě, kterou jsme dořešili přesně ve 24.00 hod., nepříjemný úraz jednoho z hráčů a jeho statečné dohrání ve dvojici při hře jedním míčem a chybějící dva dobré výsledky z posledního dne (čtvrtý hrací, kdy jde o aklimatizaci a kondici), které nás odsunuly do druhé půle startovního pole.

Česká republika skončila na 14. místě z 19 národů. V Poháru obsadili první místo Španělé následováni Dánskem a Itálií. O vyrovnanosti soutěže svědčí, že se zde třikrát vyskytují dělená místa. V Mistrovství prvé místo obsadili Švýcaři, druzí byli Španělé a třetí Italové. Tuto soutěž hrálo 11 národních týmů.

Jiří Svoboda

[scrollGallery id=43]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *