Pohár regionů 2012 úspěšně proběhl

Regiony Senior tour

Za skvělého golfového počasí, na pěkně upraveném nelehkém hřišti resortu Monachus, soupeřila družstva sedmi regionů o dva velké putovní poháry a 48 medailí. Soutěž se konala ve dnech 3. a 4. října 2012. Družstvo mužů tvořilo 10 hráčů a družstvo žen 6 hráček. Minule jsem uvedl, že Mnich zkontroluje, jestli na závěr sezóny dokážeme zahrát na svůj hendikep nebo lépe.

Některým družstvům se dařilo, o prvém místě mezi muži rozhodovala jedna rána. Mezi ženskými družstvy na prvém a druhém místě byl rozdíl tři rány a druhé a třetí družstvo má shodný výsledek. Je vidět, že již na druhém ročníku soutěže se síly družstev vyrovnávají. Zejména Lázeňský region posílil letos svoje řady a odvezl si oba putovní poháry. V dobrém světle se uvedl region Severočeský, letošní nováček mezi regiony, druhým a čtvrtým místem. Region Podkrušnohorský startoval s menším počtem hráčů a tak nemohl škrtat dva nejhorší výsledky, což zaskočilo tvůrce výsledků, ale nakonec vše napraveno.

Celkové výsledky mužůžen v přehledných tabulkách.

Předpokládám, že v příštím ročníku uvítáme i osmý region. Pokud vzniknou další regiony, nezbude než omezit početně družstvo mužů, abychom se vešli na hřiště.

Apeluji na členskou seniorskou základnu, aby se zajímala o členství případně o známku ČSGA už na jaře a ne až před vrcholnou soutěží. Možná by neuškodilo tuto podmínku dát v jednotlivých regionech do nominačních kritérií na Pohár regionů.

Ing. Jiří Svoboda

1 komentář k “Pohár regionů 2012 úspěšně proběhl

  1. Vážený pane inženýre, apelujete na členskou základnu seniorů aby se zajímala o členství a známku ČSGA. Je to zbytečné v Lázeňském regionu, kde start na soutěžích je pouze pro členy vyvolených klubů. Je to záměr organizátorů seniorských soutěží?

    S pozdravem

    J.Ježek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *