Stručná úvaha nad „poplatky, členství atd.“

Senior tour

Pane Jozífku,

pří Vaší volbě jste zmínil „péči o členskou základnu“. Nejen já, ale senioři, pro které „ZDARMA“ organizuji, ne sám, ale za pomoci kamárádů seniorskou túru, se ptají – „co pro nás dělá ČSGA?“. A pokračují „proč vám se daří získat dobré ceny fíčka, v tomto případě na jihu a také u našich rakouských sousedů?“

Nenabízím jen myšlenku, ale i svoji práci. Je třeba oslovit majitele, manažery všech hřišť, někde je telefon málo, osobní jednání je víc než nutné. Všichni máme zkušenost, že pondělí, úterý, středa je na hříštích poměrně volno. Já věřím, že postuně budou ochotně dávát slevu pro seniory s platnou průkazkou a známkou ČSGA. Věřím tomu, že budete mít členskou základnu větší než je 650 z 9899 seniorů.

S pozdravem Václav Hnátek

7 komentářů k “Stručná úvaha nad „poplatky, členství atd.“

  1. Ahoj Václave,
    úvodem mi dovol otázku. Jsi senior s platnou průkazkou a známkou ČSGA ?
    Nevím zda u Jihočechů „zdarma“ organizuješ s pomocí kamarádů seniorskou túru. Podkrušnohorskou senior túru organizuji v čele soutěžního výboru, jsme členy ČSGA a pro vstup do ČSGA se snažíme získat účastníky naší senior túry. Túru jsem začal organizovat z podnětu Jirky Svobody. Nechci se mýlit ale první seniorská túra se odehrála na Jižní Moravě a senioři si pochvalovali možnost hrát za příznivé ceny v Rakousku. Mám zkušenosti i z Lázeňské túry a mohu tedy srovnávat jak se daří přesvědčit majitele hřišť když zorganizuji túru na kterou přijde 40 nebo 120 lidí. Myšlenku jak oslovit majitele hřišť aby ochotně dávali slevu seniorům s platnou průkazkou nemám. Rovněž nevím zda Jsi Pohár regionů organizoval s kamarády nebo se Soutěžním výborem ale při závěrečném vyhlašování výsledků žen jsem musel odpovídat na otázku kdo to je, že neumí ani správně vyhlásit pořadí žen. Trapnost při vyhlašování mužů nechám bez komentáře. Odůvodnění, že se tak stalo díky tomu, že do toho každý mluvil je zajímavé. Byli to kamarádi nebo soutěžní výbor ?
    Nevím jak velká byla dotace ČSGA ale uskutečnění Poháru Regionů jistě nebyla pro Resort nebo club ztrátová. Při účasti 110 startujících činil příjem za FEE – 55 000,- Kč/den a za startovné 22 000 Kč.
    Výdaje za občerstvení odhadem 22 000,-. Dotace byla z peněz ČSGA , čili z peněz těch 650 seniorů se známkou. A těm budu velmi špatně vysvětlovat co jím přináší členství v ČSGA.
    Nezastávám se p. Josífka ale Tvé cestě – dokázat, že členství nám nic nepřináší, rovněž nefandím. Co dělá ČSGA pro seniory ? Mimo jiné regiony nominují 2 seniory na utkání ČR-SRN, spoluorganizuje mezinárodní mistrovství atd. Je správné se ptát p. Josífka kam chce ČSGA dovést ale neměli bychom zapomenout , že jsme to byli my nebo naši zástupci.
    Petr Vacek
    Podkrušnohorský region

  2. Jsem několik let členem ČSGA a platím příspěvky.
    Nějak jsem nepochopil poslání regionálních seniorských túr a zřejmě naivně se domnívám, že tyto soutěže mají umožnit hru všem seniorům různé výkonnosti a aktivně soutěžit. S překvapením sleduji, že každý region pojal tyto soutěže jinak. Např. Lázeňský region soutěž organizuje přednostně jako soutěž 7 vybraných klubů a členové jiných klubů se mohou turnaje zúčastnit pouze pokud celou kapacitu nevyužijí hráči vybraných klubů. Tito hráči se teprve ze startovní listiny dozví, zda byli na turnaj přijati. Členství ČSGA není nic platné. V jiných regionech jsem takové omezení nezjistil. považujete takový stav za správný?

  3. Přeji hezký den. Protože výbor ČSGA odmítl nabídku F.Foldina na pomoc při dojednávání lepších fee pro seniory, čekali jsme cca dva roky na to, co výbor zařídí. Když nezařídil nic, rozhodli jsme se jednat sami. Výsledek naší snahy si můžete prohlédnout na http://www.cgscz.eu
    V žádném případě nechceme ČSGA konkurovat, jenom doplnit mezeru v její činnosti.

  4. Všem golfistkám a golfistům,
    jak již psal Jirka Steiner o zlevněných fee pro seniory,naše práce přinesla další obrovský úspěch.Včera byla domluvena spolupráce s PGRZ Zbraslav.Další hřiště jsou v plném jednání.

    Více na http://www.cgscz.eu
    Dlouhý a přesný přeje Franta Foldin

  5. Milé seniorky, milí senioři, tímto komentářem nechci reagovat na základní příspěvek Václava Hnátka, ale na komentář Jiřího Steinera. Konečně se objevilo něco přínosného pro normální golfové seniory. Ne nominační turnaje pro třicet potencionálních reprezentantů, či lokální seniorské túry, ale možnost zahrát si s kamarády pro radost ze hry na kvalitních hřištích za příznivé ceny. A to by mělo být hlavním smyslem ČSGA.

  6. Vážený pane Doležale.
    Dovolím si Vás upozornit na bod 2. Stanov CSGA
    „Cílem činnosti ČSGA je zejména organizování sportovního a společenského vyžití členů
    golfových klubů České golfové federace, kteří mají statut seniora ve smyslu těchto stanov.
    Zastupování jejich sportovních zájmů ve vztahu k dalším golfovým subjektům, orgánům a 
    organizacím v České republice i v zahraničí, pěstování a rozvíjení golfové hry a její propagace.“
    Ze stránek http://www.cgscz.eu se dozvíte členský poplatek a na kolika hřištích budete mít slevu.
    Členský příspěvek člena ČSGA je 300,-, členský příspěvek čl. německé golfové asociace, hrajeme každý rok proti nim je 250,- Eur, vstupní poplatek 500,- EUR.
    Milé seniorky, vážení senioři.
    Nechci nikoho obhajovat ani školit ale chci všechny poprosit přijďte, nebo, Vaši zástupci, na Valnou hromadu a diskutujme co je přínosné pro normální golfové seniory.
    (použil jsem výraz normální golfový senior ač nevím co to je).

  7. Ahoj Petře Vacku,
    promin ale mám pocit že si nic nepochopil,asi je to i tím že sice dobře napsané a dobře míněné muže být špatně pochopeno.
    Navrhuji, někde se sejdem a popovídáme.

    Hnátek . V
    PS. napiš mi na mejlík hnátek.v@seznam.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *