RST Morava – Poysdorf 30. 7. 2012

Morava

Měl jsem na starost turnaj v Poysdorfu. K jeho průběhu není potřeba moc komentáře, bylo to pěkné, hřiště dobré, greeny nepříliš rychlé, nezmokli jsme, každý zahrál na co měl… Nejmíň ran potřeboval Libor Jedlička, 83, pěkné! Snažily se i dámy – podívejte se do výsledků. Přihlášky v jeden moment přetékaly 110, do startovky už nás bylo jen 105 a hrálo těsně pod stovku. Na to, že bylo hezky, dost velký odpad.

Měli jsme longest a nearest: longest žen opanovala Eva Bučíková, muže vyhrála zajímavá rána Jirky Seilera – neviděl jsem ji, ale údajně se odrazila od cesty a skočila dvacet metrů za ni: kdo umí, umí. Nejblíž vlajce skončil míček Radka Opluštila: 85 centimetrů! Ten zvolil jednoduchou taktiku – dal to kratší, míček se rozběhl ze svahu a zastavil se tam kde měl. Hmm… tak příště všichni tak! Z žen byla nejblíž paní Fojtová, 280 cm, ale nearest se hodnotil společně s muži. Golfclub Poysdorf se stal sponzorem těchto soutěží: věnovali nám tři green fee! Díky jim! Dvě jsem předal, ale než jsem dohrál, Seiler byl pryč. Jirko, máš u mne fíčko do Poysdorfu! A myslím si, že longesty a nearesty můžeme dávat do každého turnaje, je to zpestření – ceny být můžou nebo nemusí.

Pod příspěvkem najdete spoustu fotek – fotil jsem flajty kolem mého startovního času plus něco zepředu. Kvalita je potlačena, posílám to v nízkém rozlišení (každý obrázek je asi 30x menší než jeho velikost v originále, proto je to trochu neostré, ale jinak by se to nedalo poslat). Povšiml jsem si zatažených břich na některých obrázcích, odhadněte to sami („dělej, už to dýl nevydržím“).

Zajímavé je porovnat si u Radka Drobílka cvičný švih a skutečnou ránu. Poznáte ho podle dvoubarevných kalhot. Možná bys Radku mohl hrát rovnou, ten první švih vypadá líp! Mne, autora, poznáte podle modrého zbarvení. Ty fotky se nemají nikomu smát, jen zachycuju realitu. A mám jich už tolik, že jich spousta přetekla do časopisu Forgolf: tam jsem napsal – do srpnového čísla, vyjde za pár dní – dlouhý článek na téma senioři, a oni byli tak hodní, že tam dali skoro dvacet fotek z našich hrátek – z různých turnajů RSTM.

Seniorům zdar a sílu!

Ivo Doušek

[scrollGallery id=37]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *