Master senioři v Německu

Mezinárodní

Letošní, již XII. Mistrovství a Pohár Evropy Master Seniorů (70+) se konalo 7. – 10. 9. 2011 v blízkosti německého Bonnu na hřišti Golf Course Bonn v St. Augustin. Česká seniorská golfová asociace vyslala na mistrovství jedno šestičlenné družstvo do Poháru, který se hraje na netto stablefordové body. Každý z hráčů musí zahrát treninkové kolo a tři soutěžní kola na svůj hendikep nebo lépe. Aby se naši senioři kvalifikovali na tuto soutěž, museli odehrát osm kvalifikačních kol. Při těchto kláních si chtě nechtě snížíte hendikep, protože reprezentovat v golfu Českou republiku je pro všechny zúčastněné čest. O to těžší úkol vás čeká na vlastní soutěži.

Když naše družstvo ve složení kapitán Josef Prause, Václav Kulich, Standa Prauzek, Jan Pfannenstiel, Josef Mrůzek a Jiří Svoboda přijelo po vlastní ose do Bonnu, zjistilo, že proti sobě má 16 podobných národních družstev se stejnými ambicemi. Cílem bylo pokusit se obhájit loňské druhé místo z Itálie.

První den za zamračeného počasí s trochou deště při hře dvojic jsme obsadili 13. místo. Ani druhý den se hra tentokrát s výběrem drajvu a poctivém střídání ve dvojicích nedařila. Přinesla ale zlepšení na 12. místo. Počasí bylo již lepší, hrálo se ale na mokřejším hřišti, protože v noci vydatně pršelo.

Až třetí den se na nás podívalo sluníčko, někteří vytáhli krátké kalhoty a v soutěži jednotlivců nás čtyři výsledky 35, 33, 33 a 30 posunuly na velmi pěkné šesté místo s výsledkem 266 stablefordových bodů. Výsledek 35 stablefordových bodů Josefa Mrůzka v jednotlivcích ten den nebyl překonán, pouze několikrát vyrovnán.

První místo obsadili Španělé s celkovým součtem 286 stablefordových bodů, druzí Švédové 274, třetí Norové 274. Před nás se ještě dostalo Rakousko (270) a Německo (269).

V Mistrovství ve hře na rány brutto první místo neuniklo Anglii s výsledkem 630 ran, druhá byla Itálie 638 a třetí Německo 644. Celkem hrálo 9 družstev.

Věřím, že se brzy dočkáme našeho družstva i v této soutěži a dále udržíme pěkná umístění i v Poháru.

Jiří Svoboda

Výsledky družstev – Mistrovství
Výsledky jednotlivců – Mistrovství
Výsledky družstev – Pohár
Výsledky jednotlivců – Pohár

Fotogalerie z turnaje (foto S. Prauzek)

Fotogalerie II z turnaje (foto J. Svoboda):

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *